EĞİTİM: STEM modeli başlıyor

​Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni sistem STEM üzerinde çalışmalarına başladı. Anaokulundan üniversiteye kadar değişim yapılacak olan sistemde deneyerek, araştırarak öğrenme amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim sistemini yenilemek için çalışmalara başladı. ABD, Almanya,Japonya, Çin gibi bir çok ülkenin eğitim sistemindeki gibi araştıran, üreten, sorgulayan ve üreten bir nesil yetiştirmek için ‘STEM’ eğitim sisteminin Türkiye’ye uyarlamak için çalışmalar başlatıldı.

Anaokulundan üniversiteye kadar yeni sistem

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİ- TEK) tarafından hazırladığı raporda, STEM modelinin anaokulundan üniversiteye kadar uygulanması planlanıyor. YEĞİ- TEK’in raporunda STEM modeli ülkelerde uygulanmasının zorunlu olduğu vurgulanırken şu ifadeye de yer verildi.

“Öğretmenlerin rolü öğrencilere fen, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde teorik bilgileri vermek değil, öğrencileri üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmaktır. Bunu yaparken de öğrencinin hata yapmaktan korkmamasını sağlayacak ortamlar sağlanması önemlidir”