AKTÜEL: İtibarının geri verilmesini istiyorlar

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul’da hayatını kaybeden ve memleketi Kahramanmaraş Andırın’da sessiz sedasız toprağa verildikten sonra ‘halka ateş etmeyi reddettiği için intihar ettiği’ ortaya çıkan astsubay çavuş Ferhat Daş’ın ailesi, oğullarının itibarının geri verilmesini istedi

İstanbul’daki General Nurettin Baransel Kışlası’nda görev yapan Tankçı Astsubay Çavuş Ferhat Daş, 15 Temmuz gecesi verilen emirle tankla Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru yola çıktı. Ancak, havalimanı yakınında toplanan kalabalık, darbe girişimine tepki göstererek tank ve askerlerin ilerlemesine engel oldu. Bu sırada tankta görevli Ferhat Daş (25), tabancayla başından ağır yaralı olarak bulundu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Darbe girişimi sırasında karşı ateşle öldüğü düşünülen astsubay Daş’ın cenazesi ailesi tarafından teslim alındı ve hiçbir kurum araç tahsis etmeyince, kendi imkanlarıyla memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine getirildi ve burada 17 Temmuz günü sabaha karşı az sayıdaki yakını tarafından Geben Mahallesi’nde sessizce toprağa verildi.

İNTİHAR ETTİĞİ ANLAŞILDI
İlk anda darbeci olduğu düşünülen astsubay Ferhat Daş’ın, ölümünden 2 hafta sonra ortaya çıkan cep telefonu görüntüleri ve silah arkadaşlarının ifadeleri ile ’halka ateş aç’ emrine uymayarak intihar ettiği belirtildi. Darbe girişimi gecesine ait bir cep telefonu görüntüsünde, Daş’ın tankın üzerine çıktığı ve bu sırada bazı vatandaşların ’en büyük asker, bizim asker’ tezahüratı yaptığı görüldü. (Posta)