SİYASET: Kılıçdaroğlu: “Lozan Türkiye’nin tapu senedidir”

Lozan tartışmasıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,“Lozan niye gündeme gelir? Bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken, Türkiye’nin 81 ilinde, tüm ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye’nin tapu senedi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bulanan yabancı basın kuruluşlarının Türkiye temsilcilileri ile bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda yabancı basın kuruluşunun temsilcisi katıldı. Toplantıda, CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Öztürk Yılmaz da hazır bulundu.

Toplantı sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Şimdi yine diyecekler, ‘Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu’. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz, tarihimizi seviyoruz, tarihimizle gurur duyuyoruz, Cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz” dedi. Lozan tartışmaları ile ilgili de konuşan CHP lideri,”Lozan niye gündeme gelir? Bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken, Türkiye’nin 81 ilinde, tüm ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye’nin tapu senedi” ifadesini kullandı. Kaynak: Milliyet