KÜLTÜR: Bu hafta sinemalarda neler var?

Bu hafta sinemalarda ikisi yerli toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. Eylül ayının son filmleri olarak sinema salonlarına uğrayacak olan filmler arasında Tim Burton’ın yönettiği Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları da yer alıyor.

Siccin 3: Cürmü Aşk, Ben-Hur, Sully, Muhteşem Yedili, Blair Cadısı gibi filmlerin vizyona girdiği Eylül ayını da geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Önemli filmlerin izleyiciyle buluştuğu bu ayın sonunda sinema tutkunlarını ikisi yerli toplamda yedi yeni film karşılıyor. Sermiyan Midyat‘ın yazıp yönettiği aynı zamanda başrolünde oynadığı Bir Baba Hindu ve Kemal Özdemir’in yönettiği Lanet: Uyanış bu haftanın yerli filmleri oluyor.

30 Eylül haftasında ayrıca Mark Wahlberg’ün başrolde yer aldığı Deepwater Horizon: Büyük Felaket, Tim Burton’ın kamera arkasına geçtiği fantastik film Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları, Fatih Akın’ın yönettiği komedi Elveda Berlin, futbol efsanesi Pelé’nin yıldız olma yolundaki hikayesine odaklanan Pele: Bir Efsanenin Doğuşu ve Tüm Sırların Sahibi Kızvizyona giriyor.

DEEPWATER HORIZON: BÜYÜK FELAKET

Bu hafta vizyona giren filmler arasında en çok dikkat çekenlerden olan Deepwater Horizon, Meksika Körfezi’nde yaşanan dünyanın gelmiş geçmiş en büyük felaketlerinden birini sinemaya taşıyor. 20 Nisan 2010 yılında yaşanan büyük felakette Deepwater Horizon’da çalışmış olanların cesaret ve kahramanlık anlarının yaşandığı, insan yapımı en büyük felaketlerden biri karşısında hayatta kalma mücadelesini merkeze alıyor.