BEŞİKTAŞ: Okulları için nöbetteler

Beşiktaş, 4. Levent’te bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun kademeli olarak imam hatip ortaokuluna çevrilecek olmasına öğrenciler ve veliler karşı çıkıyor. 30 Mayıs’ta okulun imam hatip ortaokuluna çevrileceğinin duyulmasının ardından düzenlenen imza kampanyasına 7 bin kişi destek verdi.

Bölgedeki en başarılı okullar arasında gösterilen okul, bu yıl sadece imam hatip sınıflarına öğrenci aldı. Okulun şu anda ortaokul ve imam hatip ortaokulu olmak üzere iki tabelası var. 5. sınıftaki imam hatip öğrencileri ile eski öğrenciler aynı binada eğitim alıyor.

Kayıtlarını sildiriyorlar

Veliler, bölgede çok sayıda imam hatip ortaokulu ve sınırlı sayıda normal ortaokul bulunduğunu, bu okullarda da sınıf mevcutlarının arttığını söylüyorlar. Bölgenin imam hatip ortaokullarına değil normal ortaokullara ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken veliler, tek amaçlarının çocuklarının eğitimleri olduğunu dile getiriyorlar. Okulun imam hatibe çevrilmesinden sonra 40 öğrencinin kaydını sildirdiğini söyleyen veliler, başarılı öğretmenlerin de okuldan ayrılmasından ve geriye kalan öğrencilerin mezun olmadan başka okullara yollanmasından korktuklarını belirtiyorlar.

Bir taraftan okul önünde nöbet tutarken diğer taraftan hukuki süreci de başlattıklarına değinen grubun sözcüsü Bengü Bozkurt Doğan, şunları söylüyor: “Bu okulda sınıf mevcutları 40’a çıkıyor ama yakındaki imam hatip ortaokulunda sınıf mevcudu 15-16. Bu bölgede 5-6 imam hatip ortaokulu var. İsteseydik oraları tercih ederdik. İhtiyaçtan bu okulların dönüştürüldüğünden bahsediliyor; esnaf, veli, öğrenci, mahalleli istemiyor. Kim istiyor? Biz çocuklarımızın bilimsel eğitim almasını istiyoruz.” kaynak: http://www.milliyet.com.tr/okullari-degismesin-diye-gundem-2315220/