AKTÜEL: 27’nci Uluslararası Gıda Kongresi başladı

27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi Bursa’da başladı.

BURSA-Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Bosna Herkes Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi başladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kongre’nin açılış töreninde konuşan UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Saraybosna Üniversitesi’nin savaş zamanında bile ara vermeden devam ettirdiği bu organizasyonun 27’ncisine evsahipliği yaptıklarını söyledi. Kongrenin amacını; tarım ve gıda alanında çalışmalar yapan bilim adamlarını bir araya getirmek, tarım ve gıda alanında yaşanan sorunları masaya yatırmak, yapılmış bilimsel çalışmaları sunarak yeni gelişmeleri bilim çevresi ile paylaşmak olarak açıklayan Dekan Bilgili, “Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak ilk kez bu etkinliğin içerisinde yer alıyoruz. Kongremiz, 4 salonda gerçekleştirilecek ve her salonda yaklaşık 30 bildiri sunulacak. Bunun dışında 150 civarında da poster bildirimiz olacak. Toplam 270 civarında sunum ve bildiri bu kongrede yayınlanacak. Son gün de misafirlerimiz için Cumalıkızık ve İznik ilçelerimize düzenleyeceğimiz gezi ile kongremizi sonlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Tarım A.Ş. çiftçiyi bilinçlendirmeye devam edecek’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse de günümüzde gelinen noktada insanların bilimsel tarımı konuşmaları ve tartışmaları gerektiğinin altını çizdi. Köse, “2014 yılında ‘Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından belediye bünyesinde Tarım A.Ş.’yi kurma çalışmalarına başladık. Tarım kenti olan Bursa’mızın, tarımla uğraşan çiftçilerini bilinçlendirmek ve ürünleri daha değerli hale getirmek istiyoruz. Yaptığımız projeler ve çalışmalar neticesinde işletmecilerimizin ürünlerinin ne kadar değer kazandığını ve uluslararası piyasalarda rağbet gördüğüne şahit olduk. Burada Tarım A.Ş.’nin yaptığı çalışmaların da ciddi katkıları olduğunu vurgulamak istiyorum. Bundan sonra farklı ürünlerde de bu desteği göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DÜNYA