EMLAK: Royal Garden Kartal beş yıldızlı termal proje…

“Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi F. Tolga Çehreli, İnşaat sektörünü, Türkiye’de yaptıkları yatırımlarını, yeni projelerini ve gayrimenkul ile diğer yatırım araçları arasındaki farkı hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.”

Dört Mevsim Yaşanabilir Proje… Sky Blue İstanbul

Kule inşaatlarında genelde nufüs yoğundur, yani otuz katlı bir kulede 150-200 arasında daire vardır. Sky Blue İstanbul’da ise sadece 87 daire var konforlu ve sakin bir yer. İnsanların rahat etmesi bizim için önemli. Birçok teknolojik imkanları sunarsınız ama çok fazla insan bundan faydalandığı zaman size düşen pay azalır

Günümüz insanının sükûnete ihtiyacı var, daire sayısının az olması projede büyük bir avantaj.

Ne havuzda ne spa merkezinde herhangi bir yoğunluk yaşanmayacak. Ayrıca açılır kapanır havuzu var yani 4 mevsım kullanılabilir.

Bu proje bizim için sembol proje. İki tip insan geliyor. Yatırımcılar ve inşaat yaptırmak isteyen kişiler. Bu proje bizim işlerimiz için en büyük referans. Herkesin bir kapalı otopark imkanı var. Kadın, erkek buhar odaları var.

Yeni Projemiz Royal Garden Kartal, bir yeşil proje…

Royal Garden ise bizim daha büyük ve hacimli bir proje. Bu projede 402 konut var. Uzun 30 katlı kısa 22 katlı. 13.5 dönüm alan üzerinde oturmuş proje 2.5 dönüm binalar geri kalanı yeşil alan. Burası bir bahçe projesi yani yeşil ağırlıklı. Altıncı kata kadar kisiler peyzaj manzarasını altıdan’dan yüksek katlar denizi görüyor. Birbirinden hem yanlamasına hem de çarprazlamasına ayrık olarak inşaa ediliyor.

Birbirlerinin güneşini ve manzarasını kapatmayan dairelerin dört bir tarafı da açık, herkes istediği cephede oturabilir. Bizim projelerimizde kat ya da cephe olarak fiyat farkı yoktur.

Royal Garden Kartal teraslı evleri ile öne çıkıyor…

Tüm konutlarımızın önu açık ve ferah, manzarasına çok güveniyoruz. 4 ve 16.kat arasındaki katlar arsa sahiplerine ait. Deniz manzaralı dairelerimizin avantajları birbirinden farklı değil.

Yukarıya çıktıkça manzara farkı yaşanmıyor. Alt katlarda bahçe dubleks evlerimiz var, villada oturur gibi bir yaşama sahip olacak konut alıcıları. Teraslı evlerde oturan kişilerin 30-40 metre terasları olacak. 70 metre terası olan daireler var.

Royal Garden Kartal beş yıldızlı termal proje…

Royal Garden Kartal komple bir beş yıldızlı termal otel niteliğinde. Spa merkezleri ve güzellik salonları var projenin altında. Projenin altında ayrı bir dünya var. Kapalı havuzumuz aynı zamanda açık havuz olarak kullanılabiliniyor. Kişiler burda tüm gününü geçirebilir, yürüyüş alanları va, süs havuzları çevresinde kişiler özel aktiviteler yapabilecekler.

Gri su dönüşüm sistemi bu projemizde kullandığımız en onemli teknoloji…

Gri su dönüşüm sistemi bu projemizde kullandığımız en onemli teknolojimiz. Gri su dedığimiz tam anlamıyla sulamada kullanılabilinecek su. Biz yağmur toplama suları ve banyo sularını biraraya getirerek aşağıda günlük 50 tonluk ihtiyaç olan suyu arıtma sistemi ile karşılıyoruz. Otomatık sulama sistemi yapıyoruz. En az su ile en verimli sulama yapacağız. 12 dönüm alanın sulaması ciddi bir iş.

Aile başına 30-35 metre kare yeşil alan düşmekte. Bu sistem ile tasarrufu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda site sakinlerinin aidatlarını da düşürme imkanı olacak.

Royal Garden Kartal aidatları çok uygun…

Aidatlar metre kare bazından pay ölçerli sistem ile olacak. 1+1’ler- 175-200 tl arası 2+2’ler 250-300 tl 3+1’ler 350-400 tl arasında olacak. 35 tip dairemiz var 1+1’den 5+1’e kadar. Zemin olarak radye temel ve endüstriyel kalıp beton kullanıyoruz ( havaalanlarından barajlarda kullanılan betonu kullanıyoruz)

Royal Garden Kartal kira fiyatları ile çok cazip…

Şu anda 1+1’ler 1500 tl civarında.

Royal Garden Kartal hayatı kolaylaştıran özellikleri ile öne çıkıyor…

Sitenin kendine özel 250 çocukluk kreş var. Az sayıda 1+1’imiz var. Bu sitede komşuluk olsun istiyoruz. Kres aynı zamanda aileleri de birbirine yakınlaştıracak. Açık ve kapalı çocuk parkı var. Tenis ve basketbol alanları var. Sadece ışı ticarı olarak düşünmedık biz, yaptığımız ışlerde kişilerin güzel anlar biriktirmelerine önem veriyor.

Satış ofisimize gelen müşterilerimiz ofiste en az 1 saat kalmadan çıkmaz. Personelimiz ile aile anlayışımız vardır. Çok fazla kampanya yapan bir firma değiliz. Yarı peşin satışlar yapıyoruz. 400 dairemiz var 11.000 metre kareyi aşan yeşil alanımız var. Denize yakınız, iki tarafımızda da metro ulaşımı var. Oksijen ve hava olarak avantajımız var.

Royal Garden Kartal’da fiyatlar cazip ve herkese uygun…

Bu bölgenin en makul fiyatlarından diyebiliriz. 60 ay sabit taksit yaptık. 400000 tl’lik dairede %30 peşin veriyor geri kalanı taksıt yapıyoruz. Anlaşmalı bankalarımız var ama tercihen müşterilerimiz firma içi finansman modelimizi tercih ediyorlar.

Royal Garden Kartal proje satışı büyük ilgi görüyor…

%50 bir satış oranındayız. Projemize yurtdışında yaşayan Türklerin ilgisi büyük. Yurtdışı Tv reklam kampanyamızdan dönüş alıyoruz. Yabancılar için özel bir satış organizasyonumuz yok. Yabancı yatırımcılara kapımız açık. İngiltereli işadamları ve Orta Asya ‘da yaşayan Azerbaycan ve Almanya’da yaşayan projemizden alım yapmış müşterilerimiz var.

İnşaat Sektörü uzun yıllar Ekonomiye büyük katkı sunacaktır..

Yenilenmeye ihtiyacı olan İstanbul için kentsel dönüşüm büyük bir adım. İnşaat sektörü Türkiye için en önemli istihdam kaynağı. Kentsel dönüşümün faydaları görüldükçe başka ilçelerde bu sisteme katılmak için gönüllü olacaklar. Gayrimenkul sektörü vites değiştirmeden yoluna devam ediyor. Piyasada var olan canlılık devam ediyor yaşanan bu olayı çok çabuk atlattığımıza inanıyorum. Ülkenin insanının ve ekonomisinin artık çok kuvvetli olduğuna inanıyorum.

Yabancı Şirketler Türkiye’de Yatırım için geliyor…

Bu zamana kadar grubumuza birçok yabancı ortaklık teklifi geldi fakat başlamış olduğumuz projelerimizde bu şekilde hareket etme kararı aldık. Bundan sonraki projelerimizde yabancı ortaklık yapabiliriz. Yabancıların Türkiye pazarına büyük ilgisi var.

Kartal Beş Yıla Kalmaz Maslak Büyükdere Gibi Olacak…

Kartal bizim hedef bölgemiz. Kartal’ın 12 km’lik birbirinin önünü kesmeyen sahil şeridi bizim için çok önemli. Kartal’ın Maltepe bölgesine komşu olması ve kolay ulaşım ve sahil yanı basında olması büyük avantaj. Havaalanına yakın oluşu da çok avantajlı. Kartal’da şu an 120 civarında proje var. Beş altı yıl sonra Kartal Maslak Buyukdere caddesi gibi olacak2017 yılı için Büyük Projelerimiz Var…

Biz bunu ilk fark eden öncü firmalardanız. Önümüzdeki yıl Kartal’da başlayacak projelerle 200 civari proje olacaktır Kartal bölgesinde. Kentsel dönüşümün getirdiği modernleşme ile Türkler İnşaat konusunda çok ilerlediler.

2015 yılı dalgalanmalarla geçen bir yıl oldu. On senede yaşayacağımız şeyleri, bir sene gibi bir sürede yaşadık. Seçimler, doların artışı, faizler

İnşaat sektörü de bu konulardan en çok etkilenenlerin başında geliyor. Bu dalgalanmalara rağmen sektör cazibesini yitirmedi.

Önümüzde ki yıllarda Kartal bölgesi dışında hedef bölgemiz olmamakla beraber yurtdışı bağlantılarımız olacak. Royal Garden Yakacık projemiz ise şu an başlayan en yeni projemiz. Kartal bölgesinden devam eden 5-6 projemiz var. Kartal kentsel dönüşümünde en yüksek sayıda inşaatı devam eden grup biziz.

Kentsel Dönüşüme Göre Projelerimizi Şekillendiriyoruz…

Bu tarz konularda Belediyeler ile işbirliğindeyiz. İnşaat firmaları dışında belediyenin de kendi içinde düzenleme yapması gerekir. Trafik konusunda özellikle tedbir almalılar, kavşaklar ve yollar düzenlenmeli ve belediyeler bu konular hakkında çok ciddi çalışmalar yapıyor. Özellikle Kartal belediyesi bu konuda bizlere en büyük destek. Kavşaklar ve yollar genişletilmeli. Şantiyeler gelişip şehrin silüeti biraz daha ortaya çıkınca belediyelerimizde birçok düzenleme yapacaktır.

Kadınların Yaşam Alanını Düşünerek Şekillendiriyoruz…

Kadınlar tüm gün evde daha fazla vakit geçirdikleri için, yaşadıkları ortamın daha ferah, daha konforlu olması gerektiğini düşünerek böyle bir konfor imkanı sunduk. Yaşadığınız evin yüksek olması sizi o baskı ortamından kurtarıyor diye düşündük. Projede yaşanabilir alanların taksimatından mutfak, banyo, odalar, optimum çözümlerle hayatı kolaylaştırıcı mimarı çözümler sunduk. Bununla beraber çocuklu ya da çalışan ev hanımları için kreş ünitesi tasarlandı. Kadınlar işe giderken, sosyal alanlardan istifade ederken çocuklarını kreşe bırakabilecekler.

İnşaat Sektörüne Kadın Çalışanları Çok Önemsiyoruz…

Kadın iş gücü, sektörde belki hak ettiği oranda yerini alamıyor fakat kendi adıma konuşayım, ben çevremde nereye baksam kadın görüyorum. Şantiyede de öyle. Kadınlarla çalışmak daha keyifli daha çok güveniyorum onlara…

Proje müdürüm dışında, iş güvenlik uzamanım, mimarım, mühendisim, asistanım kadın. Teknik kadromuza baktığım zaman yüzde 50’den fazlası kadın. Şantiyede kaba güçle çalışan personel sayısı erkek olarak fazla fakat onların da kontrolünü yine kadınlar sağlıyor. Bu yüzden Kadın’ların iş hayatında olmalarını çok önemsiyor ve destekliyorum.