SPOR: Çilingiroğlu uyardı! “Fikret Orman tuzağa düşüyor”

Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Beşiktaş’ın gündemi hakkında HABER1903’e açıklamalarda bulundu.

İşte Çilingiroğlu’nun HABER1903’e yaptığı açıklamalar:

-FİKRET ORMAN TUZAĞA DÜŞÜYOR-

Derbi karşılaşması ve deplasman yasağının kalkma ihtimali konusunda Kaya Çilingiroğlu; “Beşiktaş, çok daha avantajlı bir kadroyla çıkıyor. Daha kaliteli oyuncuları var. Kalede Fabri mi, Tolga mı oynayacak? Ona bakacağız. Şenol hoca ile ilgili durum tespiti yapmak lazım. Deplasman yasağı konusunun da tam bu derbi öncesine gelmesi bana çok manidar geliyor. Burada Fikret Orman bir tuzağa düşüyor. Fikret Orman belki hatırlamıyor ama sene 1994’te Ali Sami Yen’de Galatasaray-Beşiktaş maçı var. Adnan Polat, dönemin Futbol Şube Sorumlusu. Baskın bir hareketle deplasman yasağı geliyor. Deplasman yasağının miladı o maçtır. O zamanlar ligi domine eden Beşiktaş. O deplasman yasağının ardından Ali Sami Yen Stadı’na 2 bin Beşiktaşlı gidebiliyor. Hatta İsviçre takımından gelen Kubilay vardı, onun yalandan penaltısıyla Beşiktaş maçı kaybetti ve şampiyonluğu verdi. Deplasman yasağı kalksın ama bence bu maçta kalkmasın. Burada önemli olan birbirine iki düşman takım olan Fenerbahçe ve Galatasaray. Fenerbahçe ya da Galatasaray’ın Beşiktaş ile husumeti yok. Başlayacaksa Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla başlasın ve öyle devam etsin. Zaten mevcut aktörlerle bir yerlere gidilmesi, bir şeylerin tamir edilmesi söz konusu değil. Yıldırım Demiröen, TFF Başkanı olacak, Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’de başkan olacak ve “Ben Türk futboluna dostluğu, kardeşliği getireceğim” diyeceksin. Böyle bir şeye inanmak hayalcilik olur” dedi.

-KALEDE TOLGA OYNARSA SOLDA OLCAY OYNAR-

Derbi maçta olabilecek rotasyon ile ilgili Çilingiroğlu; “Kalede Tolga oynarsa, solda Olcay Şahan oynar. Kalede Fabricio oynarsa solda Talisca oynar, ortada Oğuzhan oynar. Bu zaten bir mesajdır. Sen Fabricio ve Talisca ile başlarsan Galatasaray’a diyorsun ki “Seni tehdit ediyorum, yenmek için oynuyorum.” Fark da yapabilirsin. Sen Tolga’yı oynatır, Olcay ile başlarsan Oğuzhan’ı oynatıp Talisca’yı kesersen o zaman Galatasaray, “Senden çekiniyorum” mesajını alır. “Önce beraberlik sonra galibiyeti düşünüyorum” mesajıdır” dedi.

-CENK’E HAKSIZLIK YAPILIYOR-

Fovet tercihine değinen Kaya Çilingiroğlu; “Dışarıda Napoli ile oynayacaksan Aboubakar ile başlarsın. Ama içeride 42 bin kişi önünde ilk derbiyi oynayacaksın. Galatasaray’ın üstüne gideceksin, kanat atakları yapacaksın. Cenk ile başlamak doğrudur. Cenk’e de haksızlık yapılıyor. 4 maçta 4 gol attı. Niye bu kadar haksızlık yapılıyor? Aboubakar da çok kaliteli, güçlü, çabuk bir oyuncu. Zaman zaman Aboubakar’ı kanatlarda da kullanabilirsin. Gomez’i görüyoruz, 3 maçta gol atamadı. Bence Beşiktaş, Gomez’i çok aramayacak. Cenk bir gol kaçırınca, “Dağlara taşlara vurdu” diyorlar. Televizyonda ileri al- geri al defalarca izliyorsun. Orada saliseler var. Oyunculara haksızlık ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SPORX