SPOR: Seba ismi Karadeniz sokaklarında!

Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun sembol ismi Süleyman Seba’nın ismi Karadeniz Ereğli sokaklarında yer alıyor. KDZ Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği’nin girişimleriyle hayata geçen bu proje Süleyman Seba sevgisinin gelecek nesillere aşılanmasını amaçlıyor.

İşte bazı detaylar:
2009 yılında kurulan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Adik; “Kuruluş tarihimizden itibaren birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Defalarca kez “Yılın Derneği” ödüllerine layık görüldük.Tüm enerjimizi ve maddi kaynaklarımızı hangi takım taraftarı olursa olsun yardıma muhtaç insanlara adadığımızı söyleyebiliriz.

Merhum Başkanımız Süleyman Seba’nın kalbinde Ereğli çok farklı bir yerdeydi. Süleyman Ağabeyimizle çok özel anılarımız vardı.Vefatından sonra felsefesini ve anılarını temsilen de olsa yaşatmak amacındaydık. Ereğli’li gelecek nesillere miras olarak,isminin derneğimizin olduğu sokağa verilmesi için büyük mücadele verdik ve sonunda hayallerimiz gerçekleşti.

Merhum başkanımızın ismini yaşatmak kadar felsefesini de yaşatmanın önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda hareket ederek “Beşiktaşa hizmet, topluma hizmet” mottosuyla sivil toplum örgütleri performansıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yönetim kurulumuz ve üyelerimizin destekleriyle daha birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmak için kolları sıvadık.Taraflı tarafsız yanımızda olan tüm Ereğli halkına teşekkür ederiz” dedi.