SİYASET: “Birden fazla alanda cadı avı başlatıldı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısının açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında gazetemiz köşe yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’ın pasaportuna el konulması ve yurtdışına çıkışına engel olunması ile ilgili açıklama yaptı.

“DARBE FIRSATÇILIĞIYLA ‘ACABA BUNLARI DA NASIL SUSTURURUZ’ ARAYIŞINA GİRİYORLAR”
Gazetecilere cadı avı uygulandığını savunan Kılıçdaroğlu, tutuklanan ve işsiz kalan gazetecilerle ilgili “Bu yazarlar bütün hayatları boyunca F tipi örgütlenmenin karşısında olmuşlar. Orduda bunlar nasıl örgütlenir, diye kitap yazmışlar; ama siz bunlara operasyon yapıyorsunuz. Niçin? Yargı eliyle bir siyasal anlayışa darbe yapmak istiyorsunuz, yargı eliyle. Yani darbe fırsatçılığı yapıyorsunuz. ‘OHAL yetkisi aldım istediğimi yaparım’. Böyle bir anlayış olamaz. Türkiye gittikçe otoriterleşen bir sürece kayıyor. Yazarların bütün hayatı F tipi örgütlenmeyle mücadeleyle geçmiş. Mağdur bu insanların çoğu. Darbe fırsatçılığıyla ‘Acaba bunları da nasıl sustururuz’ arayışına giriyorlar. Biz hiçbir gazetecinin, hiçbir yazarın hapse atılmasını asla istemiyoruz. Bunu uygar dünyaya anlatamazsınız. Elinde sadece kalemi olan ve düşüncesini yazan hiçbir gazetecinin hapse girmesini istemeyiz” diye konuştu.

“BÖYLE DEVAM EDERSENİZ TÜRKİYE’NİN AYDINLIĞA ÇIKMA ŞANSI YOK”
Akademisyenlerin tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kalkıyorsunuz üniversite hocalarını yakalıyorsunuz, hapse atıyorsunuz. Niçin? Bildiriye imza atmışlar. Bildiriye imzayı ne zaman attılar? 15 Temmuz öncesi. 15 Temmuz öncesi bunlar hakkında soruşturma açıldı mı? Açıldı. Yargılanıyorlar mı? Yargılanıyorlar. Peki 15 Temmuz’dan sonra darbeyle hiç ilgisi olmayan bu olayda neden bunları yakalayıp hapse atıyorsunuz. Neden üniversiteyle ilişkilerini kesiyorsunuz? Bunun ahlaki, hukuki yönü nedir? Ne ahlak ne hukuk ikisi de burada yok. Aslı Erdoğan, yazdığı eserler onlarca dile çevrilmiş bir bilim insanı. Bir yazar, gazeteci; niye hapse atarsınız? Kaçacak yeri yok, ülkesinde yaşıyor. Eğer siz böyle devam ederseniz Türkiye’nin aydınlığa çıkma şansı yoktur” ifadelerini kullandı. (Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/597913/Kilicdaroglu__Dilek_Dundar_i_rehin_tutmak_hangi_hukuk_devletinde_var_.html)