GÜNDEM: Hakkari’de 1 asker; Van’da 2 korucu şehit

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde hava destekli sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 20 PKK’lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden çatışmada ise 2 korucu şehit olurken, 4 korucu yaralandı. Bölgede dün 1 uzman çavuş ve 1 korucu daha şehit olmuştu. Böylece Van’daki şehit sayısı 4’e yükseldi

Devamı için kaynak: http://www.posta.com.tr/hakkari-de-1-asker-van-da-3-korucu-sehit-haberi-1224852

Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca İlçesine bağlı Kazan Vadisinde terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Çukurca’nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle bir asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu.

Hakkari Valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20’den fazla PKK’lı teröristin öldürüldüğünü bildirdi.