BEŞİKTAŞ: Panelde anasaya tartışıldı

Önce Demokrasi Hareketi’nin anayasa gündemli toplantılarının 5.si olan “Beşiktaş Anayasa Tartışıyor” başlıklı panel Cuma akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İsmail Tarman Ortaokulu velilerinin yoğun olarak katıldığı toplantıda velilere sorulmadan ve hiçbir kural tanımadan iktidar eliyle yapılmaya çalışılan örgün eğitimi İmam-hatipleştirme girişimi karşısında mahalle sakinlerinin örgütlü mücadelesi gündem oluşturdu.

İsmail Tarhan Ortaokulu Velileri ve Konak Mahallesi sakinleri adına açılış konuşması yapan Avukat Arzu Becerik 30 Mayıs 2016’da tesadüfen İsmail Tarman Ortaokulunun İmam Hatip’e çevrileceğini öğrendiklerini, 3 gün içinde 1671 imza ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne itiraz ettiklerini kendilerine yazılı bir cevap verilmediğini söyledi. Bunun üzerine 10 gün sonra bu kez 6132 imza ile İl Milli Eğitim müdürlüğüne başvurduklarını aktardı. 1140 mevcutlu okulun 970 velisinin imzalarını almış olmalarına rağmen hangi talep, hangi ihtiyaç üzerine ve neden gizli kapaklı, zorlamayla ve dayatmayla okulun İmam hatipleştirmek istendiğini soran Becerik “İktidar şeffaf ve denetlenebilir olmak istemiyor. Alınan kararlarla hayatları etkilenecek insanlara sormuyor, zorbalıkla yapıyor. Biz ise buna karşı direneceğiz ve direnmeye devam edeceğiz. Anayasalar iktidarların denetlenebilir olmasını sağlar. O yüzden bu gün anayasal kazanımlarımız, laiklik ve eğitim hakkını konuşacağız“ dedi.

Önce Demokrasi Hareketi adına kürsüye gelen CHP önceki dönem milletvekili Melda Onur Önce Demokrasi Hareketinin bir ihtiyaç olduğunu ,bugün anayasa konusunda bilgi kirliliği olduğunu, yol ve hedef temizliği olmadan anayasa yapılamayacağı için bize önce demokrasinin gerektiğini anlattı. Onur, direneceklerini, direnmenin de bir hak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak ve detay için: http://www.ikarusdergi.com/haber-6271-besiktas_anayasa_tartisti_.html