DÜNYA: NATO üyesi Türkiye’ye geliyor

Stoltenberg Türkiye’ye geliyorNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 8-9 Eylül’de Ankara’da temaslarda bulunacağı bildirildi.

Ağustos 2016 da şu açıklaması da medyaya yansımıştı:

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gündeme gelen spekülasyonların ardından dün bir açıklama yapan NATO, “Türkiye’nin üyeliği tartışma konusu değil” dedi.
NATO, Türkiye’nin Rusya’ya yaklaştığı iddialarının ardından dün “Türkiye’nin üyeliği tartışma konusu değil” diye açıklama yaptı. NATO s özcüsü Oana Lungescu’nun açıklamasında Türkiye’nin, NATO’nun ortak çabalarına önemli katkılarda bulunan değerli bir müttefik olduğu ifade edilerek, “Nesillerdir görülmeyen bir şekilde en büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayken, Türkiye ittifakın uzlaşmaya dayalı kararlarında tam olarak yer almaktadır. Türkiye’nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir” denildi. İttifakın toplu savunmaya bağlı ve demokrasi, bireysel özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri üzerine kurulu olduğu belirtilen açıklamada, “NATO, Türkiye’nin sürekli katkılarına güveniyor ve Türkiye de NATO’nun dayanışma ve desteğine güvenebilir” ifadesine yer verildi.