TURİZM: Bayramda 9 gün turizme moral olur mu?

Kamu personelinin izin iptalinin kaldırılması, Kurban Bayramı’nın 9 güne çıkarılması ve Erdoğan-Putin görüşmesi turizme büyük moral oldu.

Turizm sektörü kamu personelinin idari izinlerinin OHAL kapsamındaki iptalinin kaldırılması, Kurban Bayramı’nın 9 güne çıkartılması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin arasındaki görüşme nedeniyle büyük moral buldu.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROED) Osman Ayık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL’le birlikte dondurulan kamu personeli izinlerinin açılmasının beklenilen bir gelişme olduğunu belirtti. Ayık, “Bu konuda hükümetimize minnettarız. Çünkü uzun yıllardır iç pazarda yapmaya, geliştirmeye çalıştığımız bir çabanın sonucu olarak da bu sene yüzde 25 civarında ciddi bir artış sağlamıştık. Burada çok ciddi kamu personelinin katkısı vardı. 3 milyondan fazla kamu çalışanına Türkiye’de TÜROFED’in öncülüğünde en uygun şartlarda çok farklı bölgelerde farklı ürünleri sunarak tatil imkanı sağlamak istiyoruz” dedi.

kaynak: http://emlak.haber7.com/turizm/haber/2069225-yuz-gulduren-uc-haber-birden

TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise kamu personelinin izinlerinin açılmasının çok önemli olduğunu aktardı. Çorabatır, “2016 Türk turizmi için çok olumsuzluklarla başlamıştı. Tam böyle Türk tatilcisinin Güney ve Ege bölgesine akın ettiği bir dönemde çok kötü bir darbe girişimiyle karşılaşmamızdan sonra Allah’ın izniyle bütün halkımız karşı cevap vererek gerekli tedbirler alındı. Tabi kamu izinlerinin kaldırılması da bu tedbirler çerçevesindeydi. Hem tatilci hem turizmciler anlayışla karşıladık. Bu hem tatilcinin moral kazanmasına hem bizim doluluklarımızı önemli oranda etkileyecektir. Tabi önümüzde bir de Kurban Bayramı var. Hükümetimize teşekkür etmek istiyoruz. 9 günlük tatil için anons da yapıldı. Bu da Akdeniz ve Ege’de doluluklarımıza destek sağlayacaktır. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın çok olduğu bu dönemde sadece ekonomik olarak düşünmemeliyiz ve moral açısından da çok önemli” diye konuştu.