SİYASET: ‘İnandığımız yoldan vazgeçmeyeceğiz’

Kılıçdaroğlu, partisince Kızılay’dan Anıtkabir’e düzenlenen 30 Ağustos yürüyüşüne katıldı. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Birilerinin heveslerine asla Türkiye’yi mahkum ettirmeyeceğiz. Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’deki törenin ardından Kütahya’nın Dumlupınar ilçesine giderek Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir, İleri’ emrini verdiği karargahın yeri olan ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni sembolize eden ’İlk Hedef Anıtı’ önünde düzenlenen törene katıldı.

Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “30 Ağustos’ta halkımız egemenliği tam olarak kendi eline aldı. 30 Ağustosta kazanılan zafer Cumhuriyet ile taçlandırıldı. Bu ülkede o tarihten itibaren hiçbir kimsenin bireysel egemenliği yoktur. Ne sultanın, ne padişahın. Hiçbir zümrenin hiçbir şahsın egemenliği yoktur. Mustafa Kemal’in söylediği gibi ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ Birileri egemenliği kendi tekeli eline alabilir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Birileri kendisini egemen olarak halka dayatmak isteyebilir buna da asla izin vermeyeceğiz. En yüce organ en değerli organ millettir milletin üzerinde hiçbir şey hiçbir sınıf hiçbir zümre ve hiçbir aile yoktur. Onun için diyoruz ne darbe ne dikta yaşasın tam demokrasi diyoruz” dedi.

Vatan bölünemez

Vatan toprağının bölünmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Vatanımız tekdir, asla bölünemez. Bu konuda çelik bir irade vardır. Bu topraklar kutsal topraklardır. Şehitlerimizin kanı vardır. Sevgiyi kardeşliği yaşamayı birlikte yapacağız. Dumlupınar’da şehitlerimizin bize vasiyetidir bu. Bu vasiyeti yerine getirmek bu ülkenin namus borcudur.” Konuşması sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atılması üzerine Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Mücadeleyi yaparken elbette Mustafa Kemal’in askerleriyiz Mustafa Kemal’in askeri olmaya devam edeceğiz, kim ne derse desin inandığımız yoldan vazgeçmeyeceğiz. Ölüm nerede ve kimden gelirse gelsin inandığımız yoldan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü siyaset halka adanmıştır. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir.”

30 Ağustos ruhu

Bugün terörle mücadele edenlerin 30 Ağustos’un ruhuyla mücadele ettiğini kaydeden CHP lideri, Onlara böyle inanıyorum… Allah’ın izniyle bu ülkede terörü de sonlandıracağız. Bu ülke bağımsızlığı, bu ülke özgürlüğü bu ülke tam demokrasiyi bu ülkeye kadın erkek eşitliğini bu ülkeye yargı bağımsızlığını getireceğiz, getirmek zorundayız” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın da katıldığı törenin ardından katılımcılar İlk Hedef Anıtı’ndan Dumlupınar Şehitliği’ne kadar yürüdü. Şehitlik ziyaretinin ardından sonra Atatürk’ün Karargah Evi ve Müze gezildi. Kaynak: Milliyet