DÜNYA: Toprak 20 santimetre yerinden oynadı

İtalya’da geçtiğimiz hafta meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 292’ye ulaştı. Ayrıca depremin ardından uzmanlar önemli bir detaya da dikkat çekiyor. Buna göre Accumoli kenti ve çevresinde toprak 20 cm çekilirken, yerde 16 cm’lik kayma oldu.

İtalya’da geçtiğimiz hafta meydana gelen depremde ölenlerin sayısı artıyor. Amatrice kentinde, bir otelin enkazının altında üç cesedin daha bulunmasıyla ölü sayısı 292’ye yükseldi.

Tüm deprem bölgesinde halen 10 kişin kayıp olduğu biliniyor. Kayıp kişilerin hayatta olabileceğine dair umutlar tükendi.

Depremin merkez üssüne yakın Accumoli kentinde ve çevresinde toprağın 20 cm çekildiği, 16 cm’lik kayma olduğu duyuruldu.

Bölgede devam eden artçı sarsıntıların sayısı bini geçti.

“SANKİ DEV BİR ÇUKUR HEPİMİZİ YUTACAK”

“Yer sarsıntıları dinmek bilmiyor” diyen Roberto de Cesaris adlı bir afetzede “Sanki dev bir çukur açılacak ve hepimiz içine düşecekmişiz gibi hissediyorum, o denli korkunç” sözleriyle anlatıyor durumu.

Enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, depremden kurtulanlar önemli evraklar gibi şahsi eşyalarını kurtarmanın peşinde. Hasarlı evlere girişler yasaklandığından afetzedeler bu konuda ekiplerden yardım istiyor. Kaynak: Milliyet