BEŞİKTAŞ: “Sahte bir eşitlik yaratılıyor”

İmam Hatip okuluna dönüştürülmek istenen İsmail Tarman Ortaokulu önünde öğrenci velileri ve mahalle sakinleri haftalardır direniyor. Biz de direnişi yerinden takip ettik. BirGün’e konuşan veliler: İmam hatip talebi yok, tepeden inme karara çocuklarımız için direneceğiz

Gazete Beşiktaş’ın da imza kampanyasıyla başlayan veliler-öğrenciler direnişini bu kez Birgün gazetesi ele aldı.

Veliler çok kısa bir sürede 2 bin imzayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmalarından 10 gün sonra, 6 bin 137 imza toplayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de başvurdu. Şimdi ise 8 bine yakın imza toplandı.

Becerik yaşananları şöyle anlatıyor: “Dikkat edilmesi gerekilen konu şu: Sahte bir eşitlik yaratılıyor, sıfırdan bir okul yapılıyor da, ‘imam hatip mi yoksa ortaokul mu olsun’ tartışması olarak gösteriliyor. Hâlbuki burada ihtiyacı karşılayan bir ortaokul var, yani buranın imam hatibe çevrilmesi için başka nedenler lazım. Burada ihtiyaç olmadığı gibi, velilerin rızası yok. Okulun sitesinde 10 yıllık stratejik bir plan var, imam hatip olmasıyla ilgili hiçbir çalışma ve araştırma yok. Demek ki imam hatip ihtiyacı acilen doğmuş.”

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/cocuklarimizin-gelecegi-ellerinden-alinmak-isteniyor-125891.html