AKTÜEL: Köprü açılışında güvenlik önlemleri dikkat çekti

Köprü açılışında detaylar oldukça dikkat çekiciydi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde uçaksavarlı güvenlik

‘Dünyanın en geniş asma köprüsü’ ve ‘raylı sistem olan en uzun asma köprü’ özelliklerine sahip, yapımı 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan mühendislik harikası Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hizmete açıldı. Tören alanında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Uçaksavar ve ağır makineli silahların bulunduğu ağır silahlarla donatılmış zırhlı askeri araçlar, hâkim noktaya konuşlandırıldı. Jandarma atlı birlikleri devriye görevi yaptı.

‘ARTIK KARA GÜNLER OLMAYACAK’
İstanbul Boğazı’na inşa edilen ‘dünyanın en geniş asma köprüsü’ Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dün tarihi bir törenle hizmete açıldı. Orta açıklığı, kule yüksekliği ile ayrı rekorlara sahip köprü, Asya ve Avrupa kıtalarını üçüncü kez birleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.

GÜL VE DAVUTOĞLU
Açılışta ilk olarak sahneye TSK mehteran takımı çıktı. Liderler de tek tek sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, köprünün yapım aşamalarının anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı ve protokol konuşmalarına geçildi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kısa birer konuşma yaptı. Davutoğlu, “Allah, Asya ile Avrupa’yı, insanlığı birbirine bağlayan bu köprüyü hep güzellikleri bağlayan bir köprü kılsın” temennisinde bulunurken Gül de, “3 sene içinde bu büyük mühendislik harikasının açılışını gerçekleştiriyoruz. İstanbul’da hayat artık çok daha kolaylaşacak” dedi.