SPOR: Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden ne kadar para kazanabilir?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan 32 takımın belli olmasının ardından yapılacak kura çekimiyle dev macera başlayacak. Peki Beşiktaş bu turnuvadan maksimum ne kadar para kazanabilir.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? UEFA’nın geçen Mart ayında açıkladığı rakamlar bu yıl da geçerli olacak. 2015-18 dönemini kapsayan bu plana göre takımların turnuva performansı için toplam 724,4 milyon euro, pazarlama payı için ise toplam 482,9 milyon euro dağıtacak.

Performans için dağıtılacak paranın dağılımı şöyle:

Play-off’lara kalan 20 takım 50 milyon euro’yu paylaşacak. Play-off turunu kazanan takımlara 2 milyon euro, elenen takımlara ise 3 milyon euro verilecek.

Gruplara kalan 32 takımın her birine 12 milyon euro ödenecek.

Gruplarda kazanılan maç başına 1,5 milyon euro, berabere biten maç başına takımlara 500 bin euro dağıtılacak.

Son 16’ya kalan her takıma 5.5 milyon euro verilecek.

Son 8’e yani çeyrek finale kalan her takıma 6 milyon euro ödenecek.

Yarı finale kalan takımlara 7 milyon euro verilecek.

Finali kaybeden takıma 10.5 milyon euro, şampiyon olan takıma ise 15 milyon euro verilecek.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? Yani Şampiyon olan takım performans havuzundan 50 ila 55 milyon euro arası para kazanacak.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? Ancak kazanılan para burada bitmiyor. Pazarlama payı bütçesindeki 482,9 milyon euro ise takımların pazarlama / piyasa değerlerine göre dağıtılacak. İngiliz kulüpleri her durumda bu havuzdan en yüksek payı alan takımlar olacak. Yine İspanya, İtalya ve Almanya da buradan yüksek paralar kazanabilecek. Ancak mesela Beşiktaş ya da Basel bu havuzdan çok daha düşük bir gelir elde edecek.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? Tüm bunlara bakıldığında İngiltere, İspanya, İtalya ya da Almanya’dan bir takım şampiyon olursa (performans para ödülü + pazarlama payı) 100 milyon euro civarında bir para kazanabilecek.

Örneğin Beşiktaş ya da Basel şampiyon olursa toplam rakam 100 milyon euro’nun çok daha altında olacak. Bu konuda en düşük pazarlam payı alacak takımlar Ukrayna ve Rusya takımları.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? Bu arada pazarlama payları o ülkenin gruplarda yer alan takım sayısına bölünerek dağıtılacak. Orada da yine kendi içinde pazarlama gücü yüksek takım daha çok ödül alacak.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? Mesela İspanya’yı gruplarda temsil eden 4 takım olduğunu varsayalım. İspanya’nın pazarlama payı 70 milyon euro. Bu 4 takıma şöyle bölünüyor: Barcelona 24,6 milyon euro, Real Madrid 20 milyon euro, Atletico Madrid 17 milyon euro, Real Sociedad 8,5 milyon euro. Bu rakamların belirlenmesinde hem takımların ilerleyen turlarda yer alması hem de pazarlama payları esas alınıyor.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? Buna göre Beşiktaş gruplarda her maçını kazanırsa ve Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olursa

Katılım Payı: 12 milyon euro
Grup performansı: 9 milyon euro
Son 16 turu: 5,5 milyon euro
Çeyrek final: 6 milyon euro
Yarı final: 7 milyon euro
Şampiyonluk: 15 milyon euro

Toplamda 54,5 milyon euro kazanacak. Buna daha sonra pazarlama payı da eklenecek.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nden maksimum ne kadar para kazanabilir? 2014-15 sezonunda maksimum performans gösteren bir takımın şampiyon olması durumunda alacağı performans payı 37,4 milyon euro’ydu. Kaynak: CNN Türk