SPOR: Şenol Güneş’in UEFA taktiği ne olacak?

UEFA’ya bildireceği 23 kişilik kadroya 4 Türkiye’de yetişmiş 4 de altyapıdan çıkan oyuncu yazmak zorunda olan Beşiktaş’ta Şenol hocanın nasıl karar vereceği tartışılıyor

UEFA’ya bildireceği 23 kişilik kadroya 4 Türkiye’de yetişmiş 4 de altyapıdan çıkan oyuncu yazmak zorunda olan Beşiktaş’ta Şenol hoca düşünceli.

Tolga, Gökhan ve Utku dışında ülkemizde yetişmiş oyuncu yok. Altyapıdan çıkan Necip bu kontenjana kaydırılıp U21 takımından 4 genç listeye yazılacak. Listeye 15 isim daha yazılacak ancak A takımda Talisca’nın da gelişiyle bu kontenjana aday 18 yıldız oldu. Yani şu an için 3 as dışarda kalacak.

Forvet ve stoper takviyesi de yapılırsa bu sayı 5’e yükselecek

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kuralar Cuma günü çekilecek ve Beşiktaş’ın rakipleri de belli olacak. Ancak siyah-beyazlılar hangi oyuncularla Devler Ligi’nde mücadele edecek, işte bu sorunun yanıtını teknik direktör Şenol Güneş bugünlerde düşünüyor…

Siyah-Beyazlılar, UEFA Finansal Kontrol Komitesi ile yapılan anlaşma gereği bu sezon UEFA’ya 25 değil, 23 kişilik kadro bildirecek. Ancak bu kadroda 4’ü Türkiye’de yetişmiş, 4’ü de altyapıdan çıkmış toplam 8 futbolcu yer almak zorunda.

Kartal’ın mevcut kadrosunda Türkiye’de yetişmiş 3 oyuncu var. Bunlar, kalecilerden Tolga Zengin ve Utku Yuvakuran ile Gökhan Gönül. A Takım kadrosunda altyapıdan çıkan tek kişi de Necip Uysal. Beşiktaş, Necip’i Türkiye’de yetişen oyuncular kontenjanına kaydırıp U21 takımından 4 genç oyuncunun adını UEFA’ya verilecek listeye yazacak.