SAĞLIK: Akıllı fırça ile dişler konuşuyor

HER geçen gün akıllanan eşyalara diş fırçaları da katıldı. Oral-B’nin geliştirdiği ‘Genius’ adındaki model, bluetooth bağlantısı ile akıllı telefonlara bağlanıyor.

‘Oral-B App 4.1’ uygulaması ile kullanıcıların diş fırçalama alışkanlıklarını takip eden akıllı fırça, buna göre tavsiyelerde bulunuyor. Hangi bölgelerin daha fazla fırçalandığını ve fırçalama süresini hesaplayan Oral-B Genius, aynı zamanda dişe uygulanan sertliği de hesaplıyor. Yani bu fırça bir nevi dişleri konuşturuyor.

Hareket sensörü fırçayı dişinize çok bastırdığınızda uyarıyor. Pozisyon algılama teknolojisinin de yer aldığı fırça, akıllı telefonların ön kamerasını kullanarak, ağızdaki tüm dişlerin eşit ve yeteri derecede fırçalanmasını sağlıyor. Fırçalama bilgisi akıllı telefon ekranına anlık olarak aktarılıyor. Buna ek olarak fırça, salınım, dönme, titreşim teknolojisi ve yuvarlak fırça başlığı ile ağız sağlığının iyileştirilmesine yardımcı oluyor.

Önceki modellere göre yüzde 20 daha hızlı şarj olabilen bataryaya sahip olan akıllı diş fırçasının şarjı ise 12 gün yetiyor. Oral-B’den paylaşılan bilgilere göre Avrupa ülkelerindeki diş fırçalama zamanı ortalama 46 saniye. Ancak şirketin hesaplamalarına göre akıllı diş fırçası ile bu rakam 2 dakikanın üzerinde çıkıyor. Türkiye’de de satışa çıkan Oral-B Genius’un satış fiyatı ise 579 TL olarak açıklandı.

HÜRRİYET