DÜNYA: “Rusya’nın IŞİD’i vurmasından memnun oluruz”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin gündeme getirdiği Moskova’nın Suriye’de IŞİD’e karşı operasyonlara katılmasının koalisyonun stratejisini değiştirmeyeceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Suriye’de IŞİD’e karşı operasyonlara katılmasını memnuniyetle karşılayacaklarını duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya’nın IŞİD’e karşı operasyonlara katılması yönünde yaptığı çağrıya ilişkin haberleri değerlendirdi. Trudeau, Türkiye ve diğer müttefiklerle terör örgütüne karşı mücadele konusunda yakın temas içerisinde olduklarını belirterek, “Eğer IŞİD’e karşı mücadele hepimizin önceliğiyse ve bu da gerçekten bu anlamda atılmış bir adımsa memnuniyetle karşılarız” dedi.
IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda yer alan bütün üyelerle irtibat halinde olduklarını hatırlatan Trudeau, Ankara’nın Moskova’ya yaptığı önerinin IŞİD karşıtı mücadelenin parçası olması durumunda bunu memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi. Trudeau, Rusya’nın IŞİD’e karşı mücadeleye katılmasının koalisyonun stratejisini değiştirmeyeceğini belirtti.
Sözcüye, Türkiye’nin savunma sanayi alanında Rusya’yla işbirliğini artırabileceği yönündeki açıklamaları ve ABD’nin buna tepkisi de soruldu. Trudeau, Türkiye’nin 1952 yılından beri NATO üyesi olduğuna dikkat çekerek, “NATO ülkelerinin, NATO sistemiyle birlikte çalışabilir askeri malzemeleri temin etmelerinin önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. Kaynak: Milliyet