BEŞİKTAŞ: Darbeciler ‘uzmanlarla’ gelmiş

İstanbul Polisi, 15 Temmuz darbe kalkışmasında, Beşiktaş Vodafone Arena’ya inen helikopterle ilgili yeni bir bilgiye ulaştı. FETÖ yapılanmasının, Digitürk ve TRT yayın akışını kesmek için örgüt üyesi 5 bilişim uzmanını yanlarına aldıkları ortaya çıktı. FETÖ üyeleri ve kalkışmacı bazı askerlerin de aynı uzmanlarla Ümraniye’de toplantı yaptıkları öğrenildi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nda Digitürk ve TRT’nin yayın akışını kesmek için Beşiktaş Vodafone Arena’ya helikopter indirilmesiyle ilgili soruşturma başlattı. TEM ekipleri, Üsteğmen Kerime Kumaş’ın kullandığı helikopterin radar izini geriye doğru takip etti. Araştırmalarda helikopterin önce Ümraniye’deki bir plaza binasına indiği tespit edildi. FETÖ’cü darbe kalkışmacılarının, plazaların kapılarını kırarak, aşağıya indikleri, çatıdaki helikoptere 5 sivili bindirdikleri belirlendi. Sivillerin kim olduğunun tespit edilmesi için araştırmalar derinleştirildi.

ÖRGÜT EVİNDE TOPLANTI
TEM ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Geriye dönük incelemelerde, şüpheli 5 kişiyle, kalkışmacı bazı askerlerin Ümraniye, Elmalıkent’teki FETÖ yapılanmasının örgüt evinde toplandıkları ortaya çıktı. İncelemelerde, şüphelilerin kimliklerine ulaşıldı. Darbecilerin birlikte hareket ettikleri şüphelilerden ikisinin, FETÖ yapılanmasına aitken el koyulan Kaynak Holding ve Samanyolu eski çalışanı yayın uzmanı O.S. ve S.Ç. olduğu diğer 3’ü N.A., S.G. ve S.Ş.’nin ise bilişim uzmanı oldukları ortaya çıktı. FETÖ yapılanmasının bilişim uzmanlarının TRT binasından kaçma anlarının görüntüleri de ortaya çıktı.
Çalışmalarını tamamlayana TEM ekipleri, TRT’nin bahçe çitinden atlayarak kaçan 3 şüpheliyle diğer Digitürk’e giden diğer 2 FETÖ uzmanını  gözaltına aldı. Emniyet’te sorgulanan şüphelilerin, bir kısmının TRT’deki yayını diğer bir kısmının ise Digitürk’teki yayını kesmek için askerlerle hareket ettikleri belirlendi. Vodafone Arena’ya inen helikopterle 2 otomobille adreslere giden bilişim uzmanları tutuklandı. Kaynak: Sözcü