AKTÜEL: Belediye otobüsü ‘ambulans’ oldu

Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsteki bir yolcu baygınlık geçirdi. Aracın sürücüsü önce ‘112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp ambulans istedi, sonrasında araçtaki diğer yolcuların uyarısı üzerine hastanenin yolunu tuttu. Otobüs, güzergahından çıkıp sadece 3 dakikada özel bir hastaneye ulaştı; baygınlık geçiren yolcu da sedyeyle Acil Servis’e alındı. Hasta tedavi altına alındı, otobüs de normal seferine döndü.

Adana’da toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsteki yolculardan biri baygınlık geçirince şoför ve vatandaşlar seferber oldu. Önce otobüs, güzergahı dışına çıkıp hastanenin yolunu tuttu, ardından da baygın vatandaş, otobüsteki diğer yolcular tarafından sedyeyle Acil Servis’e taşındı. Hasta, tedavi altına alındı; belediye otobüsü de normal seferine döndü.

YOLCULARDAN BİRİ BAYILINCA…
Büyükşehir Belediyesi’nce belirlenen ‘114’ numaralı hatta sefer yapan 45 yaşındaki Muhittin Pekmez yönetimindeki belediye otobüsü, önceki gün sabah saatlerinde gündelik seferine çıktı. Otobüs ilerledikten bir süre sonra ayaktaki yolculardan biri fenalaşıp bayıldı. Durum, aracın sürücüsü Pekmez’e bildirildi. Pekmez de önce ‘112 Çağrı Merkezi’ni arayıp ambulans istedi, ancak sonrasında diğer yolcuların uyarısı üzerine özel bir hastanenin yolunu tuttu.

ACİL SERVİSTE ‘OTOBÜS’ VAR
Güzergahı dışına çıkan Pekmez, kendilerine sadece 300 metre uzaklıkta olan özel hastaneye 3 dakika gibi kısa bir sürede ulaştı. Belediye otobüsünün hastane önüne geldiğini fark eden görevliler, diğer yolcuların da yardımıyla baygın hastayı sedyeyle Acil Servis’e taşıdı. İsmi açıklanmayan yolcu, burada tedavi altına alınırken, belediye otobüsü de kısa süreli bir gecikmenin ardından normal seferine geri döndü. Baygınlık geçirip, hastane kaldırılan yolcunun da sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.

AKŞAM