SPOR: Beşiktaş’ta Gomez heyecanı

Beşiktaş’ta artık gözler Başkan Orman-Gomez görüşmesinde… Beşiktaş’ın patronu, İspanya’da yıldız forvetle bizzat masaya oturacak, maddi detaylar dahil her şeyi çözüme kavuşturacak.
Beşiktaş’ta sadece taraftarın ve camianın değil, teknik direktör Şenol Güneş’in de sabırsızlıkla beklediği konu, forvet transferi… Siyah-Beyazlılar bu süreçte pek çok isimle temas kurmasına rağmen, Mario Gomez’den hiç vazgeçmemişti. Nitekim Alman futbolcuyla ilgili şu günlerde hiç olmadığı kadar sıcak gelişmeler yaşanıyor. Başkan Fikret Orman ilk olarak Gomez’in menaceri Uli Ferber ile temas kurdu ve olumlu cevap aldı. Ferber, “Gomez Beşiktaş’ı çok seviyor, daha önce aldığı karar ülkenin durumuyla ilgiliydi. Ancak son görüşmemizde bana Beşiktaş’ta kalmak istediğini söyledi” dedi.

Bizzat Orman devrede

Şimdi gözler Fikret Orman-Mario Gomez görüşmesine çevrildi. Başkan, İspanya’da yıldız forvetle yüz yüze temas kuracak. Taraflar maddi konular dahil her şeyi bu görüşmede masaya yatıracak ve büyük bir aksilik yaşanmazsa konu çözüme kavuşacak. Pazartesi gününe kadar Başkan Orman’ın Gomez’in işini bitirmesi beklenirken, önümüzdeki hafta yıldız forvetin İstanbul’a gelmesi planlanıyor.

Maliyeti sorun değil

Gomez konusunda yönetimi en çok düşündüren konulardan biri yıllık maliyetiydi. Geçen sene KAP’a yapılan açıklamada Gomez’in yıllık garanti ücreti 3.5 milyon Euro olarak gösterilmesine rağmen bonuslarla birlikte bu rakam yaklaşık 5 milyon Euro’yu bulmuştu. Başkan Fikret Orman da rakamı indirmek istiyordu. Ancak Fenerbahçe’nin Monaco’ya elenmesi hesapları değiştirdi. Şampiyonlar Ligi’nden ekstra 5-6 milyon Euro gelir elde edecek olan Beşiktaş’ın artık eli güçlendi. Kartal, başka bir futbolcu almaktansa performanısını bildiği Gomez’e istediği parayı verip, işi bitirmek amacında.

15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişimi, Mario Gomez’in ayrılık kararı vermesine neden olmuştu. Ancak kısa sürede her şeyin normale dönmesi, Alman yıldızın geri adım atmasını beraberinde getirdi. Olcay Şahan, Cenk Tosun gibi Beşiktaş’taki gurbetçi oyuncularla sık sık görüşen Gomez, Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili bilgi alıyor. Siyah-Beyazlı oyuncuların da Gomez’e sürekli olumlu refaranslar verdiği öğrenildi. Kaynak: Fanatik