SİYASET: Kılıçdaroğlu Yenikapı’daki mitinge katılıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 7 Ağustos pazar günü yapılacak Yenikapı mitingine katılıyor. Bugün saat 11:00’de CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 7 Ağustos’taki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılımı değerlendirmek için olağanüstü toplandı. 
Toplantının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ya da Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin açıklama yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı mitingine katılacağını duyurdu.
KILIÇDAROĞLU BAŞBAKANI ARAYACAK
Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı Yenikapı’da düzenlenecek mitinge katılma kararıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak bir görüşme yapacağını bildirdi.
HEM ERDOĞAN HEM DE YILDIRIM DAVETLERİNİ YİNELEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos pazar günü Yenikapı’da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Başbakan Binali Yıldırım,  CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi birer konuşma yapmaları için davet göndermişti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge katılmayacağını  ancak partiden bir heyetin gideceğini açıkladı.
Ancak hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Başbakan Binali Yıldırım CHP liderine davetlerini  dün yinelediler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar başkanlığındaki bir heyet de  CHP liderini ziyaret edip davette bulundu. Kaynak: Milliyet