SİYASET: Bahçeli’den “Demokrasi” mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Demokrasi ve Şehitler” mitingine davetini kabul etmesi MHP’de yankı yarattı. Bugüne kadar kendi organizasyonları dışında hiçbir miting ve gösteriye katılmayan ve tabanını da bu gibi etkinliklerden uzak tutmaya çalışan Bahçeli’nin, bu kez milletin ve devletin bekasının sözkonusu olması ve partiler üstü bir organizasyon niteliği taşıması nedeniyle bu mitinge katılma kararı verdiği öğrenildi. 

Alınan karar doğrultusunda MHP, tüm parti yöneticileri, milletvekilleri ve teşkilatıyla Yenikapı’daki mitingde olacak. MHP tabanının da mitinge katılım göstermesi için parti teşkilatı çalışmalar yürütüyor. Katılımcıların mitinge MHP bayrakları getirmemesi, sadece Türk bayrağı taşımaları talimatı verildi.

Bahçeli’nin Yenikapı’daki mitingde bir konuşma yapması bekleniyor. Yarım saati geçmeyecek şekilde konuşma hazırlığı yapan Bahçeli’nin “birlik, bütünlük” ve “demokrasi” mesajı vereceği öğrenildi. Cunta ve darbe dönemlerinin tarihin çöplüğünde çoktan yer aldığını, Türk milletinin ortak geleceğinin “hukuk” ve “demokraside” olduğunu kaydedecek olan Bahçeli, siyasi, ideolojik ve dünya görüşü ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin Türk milletinin mensubu olduğuna değinecek. 

MHP liderinin batıya da mesajlar olacak. Bahçeli, ABD başta olmak üzere AB ve batı ülkelerinin Türkiye’ye yönelik darbe girişimi karşısında sessiz ve ikircikli tutumuna vurgu yapacak. 

Bahçeli, Türkiye’nin ihtiyacının, “birleştirici, kucaklayıcı, farklı kimlikleri millet kimliğinde buluşturan, dirliği ve düzeni salayacak bir yönetim anlayışı olduğunu belirtecek.  Kaynak: Milliyet