SPOR: MHK’ye onay çıktı

Eski başkan Kuddusi Müftüoğlu ve ekibinin FETÖ soruşturması çerçevesinde istifasının kabul edilmesinin ardından Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) başına getirilen Yusuf Namoğlu, sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ekibini belirledi. Bir önceki dönemde görevde olan ancak ekibi konusunda Federasyon yönetimiyle ters düşmesi nedeniyle görevi bırakan Namoğlu’nun listesinde o dönemki isimler de yer aldı. Yusuf Namoğlu’nun MHK için belirlediği isimler, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın incelemesinin ardından netleşti. Bu arada Disiplin ve Tahkim Kurulu başkanları görevlerine devam edecek. Tahkim Kurulu’ndan 2 ya da 3, Disiplin Kurulu’ndan da 2 kişinin değişmesi bekleniyor.

‘KARANLIKTAN KURTULDUK’

Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) yeni başkanı Yusuf Namoğlu, seminerin ilk gününde yaptığı konuşmada; Türkiye’nin çok büyük bir badire atlattığını hatırlattı. Namoğlu, “Hepimizin geleceği karanlık günlere girmekten son anda kurtuldu” dedi. Namoğlu, hakemlerden isteklerini ise şu sözlerle dile getirdi: “Verilen desteklere karşılık sizden başarı bekleniyor. Sahada başarılı olmanın en önemli yolu kondisyondur. Kondisyonu iyi olmayan arkadaş yorulur, yorulduğu an stres başlar. Oyuncular ile ikili konuşmalar artar. Sizden ricam kondisyonunuza dikkat edin.”

‘ZOR GÖREVLERİN ADAMI’

MHK’nin yaz seminerlerinde konuşan Yusuf Namoğlu, “Üçüncü kez MHK Başkanlığı görevine geldim. İlk geldiğimde 3 Temmuz süreci vardı. Üçüncü kez de terör örgütü konusu varken geldim. Bana ‘Sen zor görevlerin adamsın’ diyorlar” açıklamasını yaptı.

İşte yeni MHK:
BAŞKAN:
Yusuf Namoğlu
ÜYELER:
Metin Tokat
Bedri Dölkeleş
Erol Ersoy
Alican Lakot
Murat Ilgaz
Kadir Tozlu
Serdar Tatlı
Ahmet Erdoğan
Kaynak: Sabah