GÜNDEM: Erdoğan: Bu millet alını öpülesi millettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı’nda konuşuyor…

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları…
.
Buradan bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.
* Millet olarak ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Sadece 93 yılı Cumhuriyet tarihimizde de PKK’sından DHKPC’sinden DAEŞ’ine kadar karşı karşıya kaldık.
* Burada sorulması gereken soru şu; bu ülke niçin bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor. Elbette diğer ülkelerde her şeyin süt liman olduğunu söylemiyorum. Biz tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.
* Darbelere darbe girişimlerine maruz kalan ülkeler yok mu var, sığınmacı akınına uğrayan ülkeler yok mu var, gizli açık ekonomik siyasi sabotajlara uğrayan ülkeler yok mu var. Türkiye’nin farkı bunların hepsini eş zamanlı yaşıyor olması.
* Bu kadar soruna tehdide aynı anda maruz kalıp dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye’den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük.
* Şair diyor ya; yürüyeceksin, millet arkandan yürüyecek. Millet arkamızdan yürüdü.
* Bunu sizlerle beraber yaptık, milletimizle beraber yaptık. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hepsi havalimanlarına doldu doluştu. Bizim milletimiz tankların altına yaptı. F16, F4’lerden kaçmadı. Helikopterlerin mermilerine karşı göğsünü siper etti. Hayasızca akını püskürttü.
* Mücadeleyi bırakırsak hem vatansız hem milletsiz kalırız. Ben hep bizim Rabia’mız var diyorum. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak.
* 15 Temmuz bu milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma girişimidir. Bu ihanet şebekesinin ne vatan diye, ne millet diye bir derdi yoktur.
* Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar. Amerika’yı ele geçirecekler, onu söylüyorlar, hava bu.
* Milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. 15 Temmuz’un en büyük kazanımı milletimizin bu ihanet şebekesinin maskesini indirmiş olmasıdır.
* Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur demiştir milletimiz. O gece köken, parti farkı gözetmeksizin sokaklara inerek bizim vatanımızdan başka güvenecek dalımız yoktur demiştir.
* TOBB’un hastanesinde yaralı olan Oğuzhan kardeşimizi dün ziyaret ettim. 23 yaşında, 1.90 boyunda bir fidan. Cemalini bir göreyim istedim.
* Aşk bu vatan bu millet için yürüyüştür. Bu dikkat edin Şenkaya’da 20 tane devletin de verdiği imkanlarla hayvan besleyen emekli bir ailenin evladı. Yarın defnedilecek, Rabbim Peygamberimize komşu eylesin.
* İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür. 5 şehidimiz vardı, altıncısı da Oğuzhan oldu. Onların elinde silah yoktu, tek silahları imanlarıydı. Bir hanım kardeşimizin başı vücudundan ayrıldı ve kongre merkezimizin çatısına düştü.
* Şimdi ben Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet dediğim o takıma birileri cemaat diyor, diğer cemaatlere hakaret olur. Bunlar tam bir terör örgütü. Bu terör örgütü aileleri birbirinden ayırıyor. Bunları ben hep haşşaşi diye anıyorum. Bunlar Hasan Sabbah’i yolunda. Onların çok iyi kadroları var. Şeytan da melekti, ilk isyan eden o oldu. Bunlar Allah’ı istismar ederek milleti aldattılar.
* Noktayı daha koymadık, bu bir virgüldür, bu iş devam ediyor. Temizlemek zorundayız. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız. Mevlana Hazretlerinin pergel benzetmesinde olduğu gibi bir ayağımızı sıkı sıkı basmak, diğeriyle tüm dünyayı dolaşma iradesindeyiz.