SPOR: Beşiktaş’ta yoğun trafik

Ligde yeni sezonda geçen dönemki şampiyonluğu tekrarlayıp formasına 3. yıldızı takmayı planlayan Beşiktaş’ta sıcak saatler yaşanıyor. Antalyaspor’un Hollanda kampına katılması beklenen ancak kafilede yer almayan Eto’o, kulüplerin bonservisi için anlaşmasını bekliyor. Beşiktaş Yönetimi, Kamerunlu futbolcuya ek olarak Balotelli için de temaslarını sürdürürken gündeme 2 yeni isim daha girdi.

Yeni sezonda yer alacakları 3 kulvarda birden başarı hedefleyen Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı. İlk etapta Fabricio Agosto, Gökhan Gönül ve Adriano Correia transferlerini yaparak kale ile bek bölgelerindeki boşlukları dolduran Kara Kartal, stoper ile forvet takviyeleri için de çalışmalarına hız verdi. Özellikle Mario Gomez’in ayrılık kararı alması sonrasında devreye bizzat giren Başkan Fikret Orman’ın yanı sıra İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile transfer komitesi üyeleri Umut Güner ve Emre Kocadağ’ın da temaslarda bulunduğu öğrenildi.

Gözler Liverpool’da

Forvet transferi konusunda İtalyan golcü Mario Balotelli için ısrarını sürdüren Başkan Fikret Orman, önceki gün 25 yaşındaki futbolcunun menaceri Mino Raiola’yla Fransa’da biraraya gelmişti. Hollanda ekibi Ajax’ın da peşine düştüğü Liverpool’lu futbolcuyla menaceri aracılığıyla el sıkışan Başkan Orman’ın, bu ismin kulübünden bonservis bedelini sorduğu bildirildi. Teknik direktör Şenol Güneş’in transferine mesafeli yaklaştığı Balotelli için Liverpool’la düşük bir bedele el sıkışmayı hedefleyen Orman’ın, sonrasında Güneş’le görüşüp tecrübeli çalıştırıcıyı da bu transfer konusunda ikna edeceği ifade edildi.

Eto’o kampa katılmadı

Şenol Güneş’in, Avusturya kampında, forvet hattına biden fazla takviye yapılmasını istediğini açıklaması sonrasında yönetim; B Planı olarak gördüğü Eto’o’yu da öncelikli isimler listesine ekledi. Geçen sezon Antalya’yla çıktığı 31 maçta 20 gol ve 6 asistlik performans sergileyen 35 yaşındaki yıldızla menaceri aracılığıyla el sıkışan Kartal’ın Antalyaspor’la da bu hafta içerisinde anlaşması bekleniyor. Bu transferle İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’nin ilgilendiği öğrenilirken başarılı yöneticinin bu transferi Mustafa artı 1 milyon Euro’luk bedel karşılığında tamamlamayı hedeflediği belirtildi. Yeni sezon hazırlıkları için dün Hollanda’ya giden Antalyaspor kafilesinde yer almayan Eto’o’nun, ülkesi Kamerun’da tarafların bonservisi konusunda anlaşmasını beklediği öğrenildi.

Son iddia Chiriches

Stoper transferi için arayışta bulunan transfer komitesi üyeleri Umut Güner ile Emre Kocadağ’ın, İtalya Serie A ekibi Napoli’nin Romanyalı savunmacısı Vlad Chiriches’in peşine düştüğü öğrenildi. Geçen sezon Napoli formasıyla çıktığı 17 mücadelede takımına 2 gollük katkı sağlayan 26 yaşındaki stoper için Siyah-Beyazlılar’ın İtalyan ekibine satın alma opsiyonlu kiralama teklifi ilettiği ifade edildi. Mavi-Beyazlılar’ın teknik adamı Maurizio Sarri’nin kadro tercihleri arasında yer almayan Chiriches’in de kariyerine daha fazla forma giyebileceği bir takımda devam etmeye sıcak baktığı
bildirildi.

Essien’i Kartal’a önerdiler

Sezonu Panathinaikos’ta geçiren Michael Essien’in Beşiktaş’a önerildiği konuşuluyor. Kariyerinde daha önce Lyon, Chelsea, Real Madrid ve Milan formaları giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusunun, Beşiktaş’a bonservissiz olarak transfer olabileceği belirtildi. Panathinaikos’la çıktığı 16 lig mücadelesinde 1 gollük performans sergileyen Ganalı oyuncunun, düşük bir yıllık ücret karşılığında Siyah-Beyazlı formayı giyebileceği açıklandı. Kaynak: Fanatik