SPOR: Beşiktaş’tan Sosa’ya mesaj: İzin veremeyiz

Beşiktaş Yönetimi, Arjantinli yıldızı kurumsal prensipler gereği bırakmıyor: “Oynamak istemeyen oyuncuya gelen teklifi değerlendirmek mantıklı bulunabilir ama değil. Biz bugün Sosa’ya gitmesi için müsaade etsek yarın başka bir oyuncu ayrılmak ister. Kulübün menfaati önceliklidir.”

Beşiktaş’tan ayrılma konusunda ısrarcı olan Arjantinli yıldız Jose Sosa, süresiz kadro dışı bırakıldı ve inadından da vazgeçmeyecek gibi gözüküyor.

İtalyan temsilcisi Milan’ın Tangocu Jose Sosa’yı istediği biliniyor. Milan, siyah-beyazlılara 4 milyon Euro resmi teklif yaptı ancak bu öneri daha sonra sözlü olarak 5 milyon Euro’ya yükseltildi. Özellikle sosyal medyada birçok kişi ayrılmak isteyen ve zaten kadro dışı da bırakılmış olan Sosa’nın Milan’a satılmasının mantıklı olacağı görüşünde…

Bu konu Beşiktaş yönetiminin de gündemine geldi ancak siyah-beyazlı idareciler, 31 yaşındaki Jose Sosa’yı kulübün istekleri yerine getirilmeden kesinlikle bırakmama kararı aldı.

‘DİSİPLİN SAĞLANAMAZ’

Yapılan toplantıda “Oynamak istemeyen oyuncuya gelen teklifi değerlendirmek mantıklı bulunabilir ama değil. Biz eğer bugün Sosa’ya gitmesi için müsaade edersek yarın bir başka oyuncu aynı şekilde ayrılmak ister. ‘Ben gitmek istiyorum’ der, idmana çıkmaz. Kurumsal prensipler gereği bu şekilde davranan bir oyuncuya kolaylık sağlayamayız.

Eğer Sosa özür dileyip takıma dönmez ise kadro dışı kalmaya devam edecek. Satışı ise ancak ve ancak bizim istediğimiz şartlar sağlanırsa gerçekleşecek. Bu gibi konularda kulübün dediği olmak zorundadır. Aksi halde disiplini sağlamak mümkün olamaz” ifadelerini kullandılar. Kaynak: Vatan