GÜNDEM: KKTC Başbakanı yanıt verdi

Başbakan Binali Yıldırım ile KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ortak açıklama yaptılar.
Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü resmi törenle karşıladı.

İşte Başbakanların o açıklarından satır başları

Başbakan Binali Yıldırım:

Sayın Özgürgün ve kabinesine başarılar diliyorum. Bizden bir ay önce göreve başladılar. Göreve hızlı başladılar, güzel çalışmalar yapıyorlar. Türkiye kalkındıkça büyüdükçe KKTC’de büyüyecek, kalkınacak. Gerek yapısal reformların hayata geçirilmesi gerek ekonominin canlandırılması ve bunlardanda önemlisi yıllardan beri adada devam eden sorunları çözecek ikili görüşmelerdeki kararlı tutumları için de ayrıca teşekkür ederim.

“TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI”

15 Temmuz Türkiye’nin demokrasi tarihine iki türlü yansıdı. Bir, hain darbe girişimcileri emellerine ulaşamadılar. İki, 15 Temmuz’da Türk milleti bir destan yazdı ve Türkiye’de demokrasiye ve iradeye başkomutan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere halkımızın asil duruşu ile bu alçakça girişimi bertaraf ettik.Olayın hemen arkasında malum Kıbrıs’ta 20 Temmuz anma programları vardı. Bununla ilgili de Türkiye dayanışmasını gösterdi ve Başbakan Yardımcımız Tuğrul Türkeş bey orada hazır bulundu. Onca karışıklığın içerisinde bunu da ihmal etmedik.

“MEVCUT DURUM SÜRDÜRÜLEMEZ”

“Mevcut durum ilanihaye sürdürülebilir bir şey değildir. Yıllardan beri Kuzey Kıbrıs tarafı adeta yok sayılmış, izolasyonlara tabi olmuş, Avrupa Birliği’nin, dünyanın bütün imkanları haksız bir şekilde Güney tarafından kullanılmaya devam etmiştir. Artık bunun sürdürülebilir bir hal olmadığı ortadadır.”

Hüseyin Özgürgün:

Göreve başladığımız gün Türkiye’ye ziyaretimizin tarihini belirlemiştik. Biz bunu kardeşlerin buluşması olarak görüyoruz bu ziyareti. Bu sıcak karşıma için sayın Başbakan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi için mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk milletine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ADA’YA KAÇAN DARBECİLER İDDİASI

Daha önce böyle bir tehlike hususunda bilgi sahibi değildik. Ancak biz 21 temmuz’da FETÖ-PDY’yi terör örgütü listesine dahil ederek faaliyetlerini yasakladık. Darbe sonrası kaçan varsa ya da aktarılan para varsa buna göz açtırmayız. Şu ana kadar güvenlik güçlerimizin rastladığı bir durum olmamıştır. Gerek polisimiz gerek güvenlik kuvvetlerimiz her ihbarı değerlendirmektedir. Tespit ettiğimiz en ufak birşey olursa gereğini yapacağız.