SİYASET: Başbakan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Merkezi’nde

Başbakan Binali Yıldırım, 15 temmuz’daki darbe girişiminde 50 polisimizin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ni ziyaret etti.
Yıldırım burada açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmadan satır başları:

Şu an bulunduğumuz yerde toplam 50 şehidimiz var. Bu arkadaşlarımızın hazin bir öyküsü var. Güneydoğu’da terör operasyonlarını tamamlayıp buraya dönmüşler. Onlar Türk halkının kalbine taht kurdular. Bütün polis teşkilatımızın alnından teker teker öpüyorum. Onlar bizim yiğitlerimizdir.

Şu manzaraya bir bakın. Burası Suriye değil, Filistin değil. Burası Ankara’nın göbeği. Bu ülkenin güvenliği, huzuru için çalışan polis kardeşlerinin üzerine acımasızca saldırdılar.

Bunu vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini gösteren bundan daha açık birşey olamaz.

Bize kanıt kanıt diye ipe un serenlere şunu söylüyorum, Bundan daha büyük bir delil var mı? Bu ölüm makinelerinin bu canilerin ardında durmaktan artık vazgeçin.

Büyük bir bela, sizlerin ülkemize, çağrımıza, kulak vererek meydanlara inmeniz ve bu darbeci bozuntularına gözünüzü kırpmadan karşı durmanız bu darbenin bertaraf edilmesinde en büyük gücümüzdür. Polis teşkilatımız çok sınırlı imkanlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar direnmişlerdir. Genelkurmay, Meclis, havaalanları, bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar ve muvaffak olmuşlardır.

Ama tehlike bitmiş değildir. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Vatandaşın huzuru sağlanmıştır. Rehavete mahal yok. Uyanık olacağız. İntikam duygusuyla harekete geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Bilgi kirliliği var. Bunun da maksatlı olduğunu gözardı etmeyelim. İnsanları korkuya, paniğe sevk edip başka planlara kalkışmaya kalkmak isteyenler olabilir. Vatandaşlar resmi görevlilerin açıklamalarına itibar etmeli.

Türkiye intikamla hareket etmez. Adaletle davranılacak ama yapılanların hesabı sorulacak. Yapanlar teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız sakin olsun, hükümetimiz olaya hakim. Provakasyona meydan vermeyelim, demokrasi nöbetine kardeşlik içinde, parti görüş farkı koymadan devam edelim. 15 Temmuz Şehitler Günü olarak kabul edildi.

Darbe girişiminden 15 dakika sonra haberdar olduk. Madem kamuoyuna yansıdı, bize bilgi gelmedi. Darbe girişimini korumlarımız ve vatandaşlardan, eşten, dosttan öğrendik. Ama bugün bunları konuşmanın anlamı yok. Kurumsal veya kişisel zaafiyetler varsa, bunlara da bakılacak. Ama acil konumuz, milyoda bir bile ihtimali ortadan kaldırmak, vatandaşımızın rahat uyumasını sağlamak.