Türk Futbolu

Neden bizim takımlarımız ve Milli Takımımız yurt dışında pek başarılı olamıyor? Sadece zaman zaman iyi ekipler yakaladığımızda başarı geliyor, o da zaman zaman ve biraz da şansla.
Avrupa finallerinde neden hep işi sansa bırakıyoruz? Zaten 24 takımın dışında Avrupa’da şampiyonaya katılamayan kaç takım kaldı ki, orada da başka takımların kıyagıyla ancak ilk 24’e giriyorsun sonra yine onların kıyağını bekliyorsun, oh ne ala…
Bu futbol takımlarımız içinde aynı değil mi? Bizim BJK’mız neden yıllardır Avrupa’da bir final oynayamadı? Elimize 80’li yıllarda M.A.F üçlüsü olan o süper takımımızla büyük bir fırsat geçmişti ama GS gibi 3 süper yabancıyı bir türlü bulamayınca taraftarımız yine hüsrana uğramıştı.
Sen 14 yabancıyla oynarsın tabii ki başına bunlar gelir. Bir ülkenin ekonomisinde ithalat ihracatında fazlaysa ne olur? O ülke batar. İşte sen futbolunda da 14’er yabancıyı ithal eder, dışarıya da sadece bir futbolcu ihraç edersen o da gittiği ülkenin o sezonunun en kötü 11’ine seçilirse senin futbolun nasıl iflas gitmez, valla bu kadarı da bence iyi.
Hala alt yapı gerçeğini göremiyoruz. Yahu şu geçmişine bir bak, BJK – GS – TRABZONSPOR alt yapılarıyla bir dönemler büyük başarılar kazanmadılar mı? GS UEFA şampiyonu ve o takımın iskeleti Milli Takımımız Dünya 3. olmadı mı? Toplama takımla bir yere gelinemiyeceğini, bunun ayrıca kulüpleri iflasa götüreceğini ve bunların yaşanan çokca misallerini de yakınınzda görmediniz mi?
Bence bu havuz olayı var ya bu havuz Türk futbolunu batırıyor kimse farkında değil, gelsin paralar, gelsin o paralarla bir alay döküntü futbolcu, öde menajerlere büyük komisyonlar, yap bilgisiz kontratlar öde sonunda acayip tazminatlar, aman da aman, yahu siz hiç akıllanmaz mısınız?
Bir de şu Spor Kulüpleri Kanunu neden çıkmaz? Veya çıkarttırılmaz. Kulüp başkanları yaptıkları o borçları kendilerinin ödeme mecburiyeti bir çıksın görelim bakalım hazretleri…
Tüm bunları kim düzeltecek? Gerekli kanunları çıkaracak olan hükümet ve de Türk futbolunun yeniden yapılanması yapacak bir TFF.
Bu güne kadar yıllardır bunu ikisi de yapmadı, yapamadı. İnşallah bundan sonra yaparlar. Ben göreceğimi pek sanmıyorum, ya sizler!!!
Sağlıkla ve sevgiyle kalınız.