BEŞİKTAŞ: Yüzlerce tekneyle Boğaz’da demokrasi turu

“Rotamız Demokrasi” etkinliği kapsamında Türk bayraklarıyla donatılan 350 balıkçı teknesi İstanbul Boğazı’nda demokrasi turu attı.
Darbeye karşı birlik beraberliği göstermek amacıyla dün Sarıyer iskelesinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerini bekleyen teknelere bindi. Kıyıda bir süre korna ve sirenlerini çalan tekneler boğazda tura başladı. Yaklaşık 350 balıkçı teknesinin katıldığı etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Selim Temurçi, Sarıyer AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile yüzlerce vatandaş katıldı. Sarıyer açıklarında başlayan demokrasi turu, Rumeli Hisarı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü’nün ardından Beşiktaş sahilinden hareket eden tekneler Kadıköy sahiline doğru hareket edip eylemi sonlandırdı.

Etkinliğe katılan, Yücel Altun, “Memleketi bölmeye çalışıyorlar. Bizim askerimiz bize kurşun sıkıyor. Dünyada görülmüş bir şey midir. Tek millet, tek bayrak, tek dil, tek vatan” dedi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, “15 Temmuz akşamı kötü bir rüyaya girecek gibiydik ama sabah bu rüyadan uyandık. Halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla, sokaklara inmesiyle dimdik durmasıyla bu coşkuyu yaşıyoruz” dedi.

“DAHA GÜZEL GÜNLERE…”

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Selim Temurçi, “Çok anmalı bir programda birlikteyiz. Rotamız demokrasi diyoruz. Rotamız Türkiye’nin geleceği diyoruz. Bu millet ayağa kalktı. Bu millet kendi geleceğine sahip çıktı. Bugün burada toplanabilmişsek bu gülen yüzleri borçlu olduğumuz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Bütün değerlerimizle sokağa ineceğiz. Bir daha bu zulüm yaşanmasın diye bu kurtuluş mücadelesinin erleri olacağız. Türkiye’yi daha güzel günlere taşıyacağız” açıklamasında bulundu. Kaynak: Sabah