AKTÜEL: 3.Selim ve Genç Osman’da ihanet görmüştü.

“Şehzade Orhan OSMANOĞLU darbe girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı. ”

Bir kara sayfa kapandı. Bu isyanlar tarihî ucu dışarda bir zincirin halkasıdır. Bunları maziden ayrı görmek yarına ihanet olur. Yavuz Sultan Selim zamanı gibi kudretli devirlerde dahi Bozoklu Derviş Celal, Nur Ali, Şah Kulu, Şeyh Veli gibi isyanları düşününce Anadolu’da isyanlar hep olmuştur. Özellikle Nur Veli isyanını halk bastırmıştır.
İlerleyen zamanlarda gittiği yere adalet-huzur ve barış götüren Osmanlı yeniçerisi içine yerleşen ne olduğu belirsizler bir adım daha ileri giderek saraya kazan kaldırma hastalığına yakalanmıştı. Onlar artık dava peşine değil kervan peşine düşmüştü. Akçeli işler ve makam ve peşine..Bu yolda nice padişah ve kiymetli bürokratlar şehid verdik.
3.Selim saray da boğularak şehid edildi. Genç Osman yedikule zindanlarında. Hatta kulağı kesilip annesine getirildi ertesi gün halka ve askere dağıtmayı düşündüğü altınlar yağmalandı. Fuat ve Avni paşalar bir saray darbesi ile Sultan Abdulaziz’i bileklerini keserek şehid etmişler, yaklaşık bir saat can çekişerek şehid olmuştur. Cumhuriyete geçişle beraber bu hastalık daha da arttı. Merhum Menderes akıl tutulması muamelelere tabi tutuldu. Hepsinden Mevla sonsuz razı olsun.

Böyle bir teşebbüs daha tekrar yaşadık. Selalar, Ezanlar, Yasinler eşliğinde aziz milletimiz ve onlarin kıymetli temsilcileri elele vererek bu habis uru bünyesinden attı. Elbette agâh olunmalı. Rehavete kapılınmamalı.

Siyasîlerimizi ve aziz milletimizi bu dik duruş ve aynı ses olmalari münasebetiyle şahsım ve ailem adına tebrik ederim. Necib milletimizi de dedelerine layık duruşu sebebiyle tebrik ederim. Yeni bir çağ olur insaallah milletimiz için.
Bu yaşananlardan gerekli derslerin çıkarılmasını ivedlikle bekleriz. Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Geçmişten radikal şekilde kopma zamanı. Daha çok müzakere dili lazım hepimize.
Bunun çözüm yollarindan en mühimi; kitabî İslamı halka anlatarak çeşitli akımlara gençlerin kapılmasının önüne geçmektir.
Şehzade Orhan Osmanoğlu
gaste.tv/ ÖZEL HABER