EKONOMİ: Morgan Stanley`den dolar/TL tahmini: 3.20

Morgan Stanley, ABD Doları`nın yıl sonunda 3,20 TL seviyesine ulaşacağı beklentisini devam ettiriyor. Morgan Stanley, Cuma günü yaşanan darbe girişiminin uzun vadeli sermaye akışı, turizm gelirlerine yansımalarının, reel faizlerde potansiyel düşüşün Türk varlıkları için negatif bir karışım ortaya koyduğunu savundu.
Darbe girişiminin 12 saatten kısa sürede bastırıldığına ve Pazar günü itibariyle durumun büyük ölçüde normale döndüğüne işaret eden Morgan Stanley, ancak orta vadede hala riskler olduğunu belirtti, Olasılık azalsa da erken seçim ve bir not indirimi olasılıklarının göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Morgan Stanley, “Turizm sektörü gelirleri gibi uzun vadeli sermaye akışlarına ilişkin olarak da bazı problemler bekliyoruz” dedi.
Türkiye’nin sabit getirililerinden bölgedeki benzerlerine göre düşük performans beklediklerini ifade eden Morgan Stanley, Türk Lirası’nda kısmi toparlanmanın adil olduğunu, ancak bunun kısa ömürlü olmasını beklediklerini vurguladı. Morgan Stanley, ABD Doları/Türk Lirası paritesinin yıl sonuna kadar 3,20 seviyesine yükselmesini beklemeye devam ettiklerini belirtti. Kaynak: Milliyet