TURİZM: Darbe girişimi turizm sektörünü vurdu

Zor bir yıl geçiren turizm sektörüne bir darbe de ülkeye yapılan ‘darbe girişiminden’ geldi. Birçok ülke Türkiye’ye düzenlenen uçak seferlerini iptal etti.

Türkiye’nin demokrasisine yönelik ‘darbe girişimi’ ilk etapta turizm sektörünü olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

SEKTÖR DURUMDAN ENDİŞELİ

Bu yıl çok zor bir sezon yaşayan sektör için önemli olan turist akışı ‘darbe girişim’ yüzünden bir süre daha aksayacak. Rusya, Almanya, İngiltere, ABD, İskandinav ülkeleri, İsviçre ve İran seyahatleri askıya aldı. Yıl içinde terör ve Rusya ile gerilen ilişkilerin etkisi ile zorlanan sektörün sözcüleri bu durumun geçici olmasını umuyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Rusya Türkiye’ye yapılan tüm uçak seferlerinin durdurulduğu açıkladı. Ülkenin resmi haber ajansı TASS’ın haberine göre bu konudaki karar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından alındı. İngiliz havayolu şirketi British Airways 16 Temmuz günü Türkiye’ye olan tüm uçuşlarını iptal etti. Türkiye’den de sefer yapılmayacağı açıklandı. Alman ve İran uçak şirketleri de uçuşları iptal ettiklerini açıkladı. İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya’dan Türkiye’ye planlı bütün charter seferleri geçici olarak iptal edildi.

Devamı için