KÜLTÜR: UNESCO Dünya Komitesi 40. toplantısını gerçekleştirdi

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen UNESCO Dünya Miras Komitesi (DMK) 40. Toplantısı’nın kapanış töreni gerçekleşti.

Bakan Avcı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen UNESCO Dünya Miras Komitesi (DMK) 40. Toplantısı’nın kapanış töreninde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, darbe girişimine ilişkin, “Bizi ve hiç kuşkusuz siz değerli dostlarımızı da üzüntüye sevk ettiğini düşündüğüm bu durum, Allah’a şükürler olsun ki sükunetle çözümlenmiş ve halkımızın demokrasiye olan inancıyla güvenlikli ortam yeniden tesis edilmiştir.” dedi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen UNESCO Dünya Miras Komitesi (DMK) 40. Toplantısı’nın kapanış töreninde konuşan Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının darbe girişimine işaret ederek, “Global anlamda kültürel politikalara yön veren böyle barışçıl bir toplantının devam ettiği süreçte, hepinizin şahit olduğu üzere, ülkemiz çok önemli ve beklenmedik bazı gelişmeler yaşamıştır. Bizi ve hiç kuşkusuz siz değerli dostlarımızı da üzüntüye sevk ettiğini düşündüğüm bu durum, Allah’a şükürler olsun ki sükunetle çözümlenmiş ve halkımızın demokrasiye olan inancıyla güvenlikli ortam yeniden tesis edilmiştir.” diye konuştu.