AKTÜEL: Cunta üssünü bitiren sorti

Darbe gecesinde birçok noktaya ateş açan helikopter ve jetler, Konya’dan kalkan silahlı görev uçuşu için havada olan F-16’lar tarafından düşürüldü. En önemli hamle ise Akıncılar Hava Üssü’nün pistinin bombalanması oldu.

Paralel Devlet Yapılanması’nın darbe girişiminde, milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de darbecilerin kontrolündeki bir helikopter tarafından bombalandı. Karar gazetesinin haberine göre Ankara semalarında uçan helikopterler kendilerine engel olabileceğini düşündükleri kurumları hedef alırken, Meclis dışında Türksat da vurulan hedefler arasındaydı.

Bunun yanında darbecilerin kontrolündeki bir F-16 uçağı da 47 şehidin verildiği Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı vurdu. İşte tüm bunlar yaşanırken, Ankara semalarındaki darbeci terörünü, Konya 3. Ana Jet Üssü’nden kalkan 3 F-16 uçağının sona erdirdiği ortaya çıktı.

Konya’dan rutin görev uçuşu için kalkıp havada seyderen üç F-16 uçağı pilotuna, Ankara’da yaşanan durum rapor edildi. Meclis, Türksat ve Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı vuran helipkopter ve jetlerin derhal düşürülmesi emredildi. Ayrıca darbecilerin karargah olarak kullandığı Akıncılar Hava Üssü’ne de müdahale edilmesi talimatı verildi.

İlk olarak Ankara semalarında darbecilerin kontrolündeki helikopterleri düşüren F-16’ların ardından da yine darbecilerin kontrolündeki bir F-16 uçağını düşürdüğü kaydedildi. Darbe girişimini büyük ölçüde engelleyen F-16’lar daha sonra darbecilerin karargahı Akıncılar Hava Üssü’ne yöneldi. Üste bulunan pisti bombalayan uçaklar, darbecilerin başka jetler havalandırmasını da engellemiş oldu. Kaynak: Karar gazetesi