GÜNDEM: Erdoğan canlı yayında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı’da konuşuyor. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:”Kardeşlerim bildiğiniz gibi bu milletini yer yerde asparagas haberlerle işgal etmek istediler. Amerika’ya sayın başkana sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı bize verin demiştim. Bunların darbe girişiminde olduğunu söyledim ama denletemedim. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz stratejik ortaksak o zaman ortağınızın bu talebeni yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz bize teslim ettik. Şimdi terör listesinde bulunan bu zatı siz da bize teslim edin.

Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür demiştik. Biz sadece Allah’ın huzununda rukuda eğiliriz. Bütün operasyonlarda ne yazıkki polislerimizden, sivillerimizden şehitlerimiz oldu. Yol arkadaşlarımızdan şehitler oldu.

Bu süreç içerisinde gerçekten bu olaylar silahlı kuvvetlerimizin içinde bir azanlığın yapmış olduğu bir eylemdir. Yoksa silahlı kuvvetlerimizin değil. Bu silahlı kuvvetlerimizin içinde bir urdu, şimdi temizleniyor.

Yargıya da teşekkür ediyorum. Emniyet kuvvetlerimiz ile birlikte tutuklama kararı verdiler ve bunlara engel oldular.

Şüphesiz ki her talebin konuşup değerlendirilmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir. Bu yapı İsteklal Savaşı’nın mücadelesini vermiş olan Meclis’i de bombaladı. Parlamento’nun duracağını sanıyorlardı. Ama bütün partiler bir ortak bildiri yayınladı.

Ortak bildiri bizim de bildirimizdir. bu dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bunu yaptığımız anda Türkiye’nin önünde duracak kimse yoktur.

Bütün mesele sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız varya, bu meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir. Rehavet yok, biz bu beraberliğimizi devam ettirmeliyiz. İnşallah devletimizin tüm kurumları çalışmasını sürdürüyor. Polisimiz verdiği şehitlere rağmen dimdik durdu.

şu anda Türk silahlı kuveetleri ile milletemeze karşı karşıya getirmek isteyenler olabilir. Sakın bu oyunlere gelmeyelim. Silahlı kuvvetler bizimdir. Bu kardeşiniz de silahlı kuvvetllerin başkomutanıdır.

Ben şu anda karşımda Türkiye’nin bir özetini görüyorum, Yargısıyla polisiyle devletin kurumlarıyla el ele birlikte aydınlık geleceğe yürüyoruz.

Hep söyledim meydanlarda bunların okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Bakın şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. Yargı kararını ızlı bir şekilde verişyor. İnşallah yarınlara güçlü bir şekilde yürüyeceğiz… Kaynak: Milliyet