GÜNDEM: Cumhurbaşkanının kaldığı otelde neler yaşandı?

Cumhurbaşkanı’nın Kaldığı Otelde Neler Yaşandı?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açıldı. Helikopterlerden inen ağır silahlı kişiler, daha sonra oteli abluka altına aldı.

YÜZLERİ MASKELİ VE AĞIR SİLAHLI 10-15 KİŞİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, otel üzerinde bir süre hareketsiz kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan 10-15 kişilik bir grup indi. Erdoğan’ın konakladığı Yazıcı Grand Mares Otel’i abluka altına alan silahlı kişiler hala bölgede bulunuyor. Silahlı gruptan bölgede bekleyen vatandaşların üzerine ateş açıldığı öğrenildi.

ÇATIŞMADA 5 POLİS MEMURU YARALANDI

Açılan ateş sırasında ilk belirlemelere göre 5 polis memurunun yaralandığı, çıkan çatışma nedeniyle yaralıların hastaneye sevk edilemediği belirtildi. Yaşanan olaylar üzerine polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

“NE YAPACAKSINIZ BENİM GENEL SEKRETERİMİ ALIP?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında yaptığı açıklamada, ”Buraya gelmeden önce farklı bir yerdeydim, Marmaris’te. Ve ayrıldığım yerde de hemen arkamdan oraları ne yazık ki aynı şekilde bombalamışlar. Herhalde bizim hala orada olduğumuzu zannediyorlardı ve buraya gelişimizi de herhalde takip edemediler. Şimdi yaptıkları iş bu. Aynı şekilde devletin kurumlarına, Milli İstihbarat Teşkilatına, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve benim şu anda genel sekreterimi alıp götürdüler. Ne oldu, ne yapacaksınız siz benim genel sekreterimi alıp götürmekle. Genelkurmay Başkanımızın şu anda durumunu bilemiyorum” dedi.