SİYASET: Dünya’yı Kadınlar mı Yönetecek?

Son zamanlarda dünya’ya kadın enerjisi geliyor diyen astrologların tam olarak ne demek istediğini bunlarla bir ilgisi olup olmadığını bilmem ama, görünen bir şey var, iş hayatında kadınların daha çok söz sahibi olmaya başladığı.

nese berber

Bir taraf tan siyasette daha çok kadın olsun isteyenler olsa da çok fazla kadın siyasetçi henüz siyasette yerini alamadı. Fakat çok önemli bir gelişme dikkatimizi çekiyor bu günlerde, dünya’nın en önemliüç ülkesinin başına kadınların geliyor olması.

Uluslararası siyasette söz sahibi koltuklarda önümüzdeki yıldan itibaren muhtemelen daha fazla kadın lider görmeye başlayacağız.
Dünya’da baktığımızda ABD,İngiltere,Almanya gibi sistemi yöneten büyük ülkelerin başında kadınları göreceğiz gibi gözüküyor.
Almanya’nın başbakanı zaten Angela Merkel, İngiliz hükümetinin başına da bir kadın siyasetçi geçti. Bu iki avrupa ülkesinin yani iki önemli ülkenin başında Theresa MAY, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri Oxford mezunu, evli ama çocuğu yok, Birleşik Krallık’taki tarihi referandumun ardından iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin liderliğinden istifa eden David Cameron’ın yerine İçişleri Bakanı Theresa May İngiliz parlamentosundaki Muhafazakâr Partili vekiller arasında yapılan oylamada, May 329 vekilden 199’unun, desteğini aldı. May İngiltere tarihinin ikinci kadın başbakanı oldu. İngiltere’nin ilk ve son kadın başbakanı, 1979-1990 yılları arasında görev yapan “Demir Leydi” lakaplı Margaret Thatcher idi.

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde de Demokrat Parti’nin muhtemel adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a karşı favori gösteriliyor. Yapılan son anketler Clinton’ın yüzde 51’e yüzde 42 ile Trump’ın en az 9 puan önünde olduğuna işaret ediyor. Obama aynı partiden olan aday Clinton için destek hareketlerine başladı. Böylelikle büyük bir sürpriz olmazsa, Kasım’daki seçimlerden sonra ABD Başkanı Barack Obama koltuğunu yine bir kadın aday olan Hillary Clinton’a devredecek.
Böylece ABD, İngiltere ve Almanya gibi çok önemli ülkelerin yani dünya’nın yönüne karar veren ülkelerin başında kadın liderler olacak, bu durum dünya siyaseti açısından neleri değiştirecek, dünya’ya bir kadın eli değecekmi yaşayıp göreceğiz.
NEŞE BERBER/gaste.tv