EMLAK: Ev Satarken Dikkat Edin

Kentsel dönüşüm ve mega projeler satılık ev piyasasını hareketlendiriyor. Ancak uzmanlar evini satmak isteyenleri tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Peki evini satmak isteyenler nelere dikkat etmeli?
İşte evini satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar…

Günümüzde birçok gayrimenkul satışa sunuluyor. Birçok alternatif olması gayrimenkul satışını zorlaştırıyor. Bu nedenle uzman bir kişinin desteği alınıyor.Bu desteği almadan evini elden çıkarmak isteyenler de oluyor. Peki evini kendisi satmak isteyenler nelere dikkat edecek? Öncelikle satışa çıkarılan konutun fiyatını doğru belirlemek gerekiyor. Yüksek fiyat istenmesi satılamamasına, düşük fiyat da elde edilecek kazancın düşmesine neden oluyor. Bu nedenle iyi bir piyasa etraf araştırması yaparak satılacak konut için doğru bir fiyat belirlemek gerekiyor. Yani satılacak konutun değerini doğru tespit ederek, doğru fiyatla satışa çıkmak gerekiyor.

Doğru fiyatı belirledikten sonra konutun nasıl pazarlanacağı da doğru hesaplanıp planlanmalı. Doğru alıcı kitlesine ulaşmak için hangi kanalların kullanılacağı önceden belirlenmeli. Böylece satışa çıkarılan konutu doğru kitleyle buluşturmak ulaşmak mümkün olur.

Konuta talip olanlara evi doğru anlatmak çok önemlidir. Konutun öne çıkan özellikleri iyi anlatılmalı. Ancak evi alıcıya sunar ve tanıtırken doğru bilgiler verilmeli, bu bilgeler abartıya kaçmadan anlatılmalı.

Alıcıyla anlaşmaya varılırsa eğer alım satım muamelelerinin tapu dairesinde yapılması gerekiyor. Ancak bu işlemin sorunsuz halledilebilmesi için önceden bilgi sahibi olmak ve bazı belgeleri önceden hazırlamak gerekiyor. Bu hazırlığın yapılması ev satışı tapu devir işlemleri için zaman kaybedilmesini önlüyor ve işlemin kısa sürede bitirilmesini sağlıyor.