SPOR: Fikret Orman’dan transfer açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gökhan Gönül’e düzenlenen imza töreninin ardından takımda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Siyah-Beyazlı takımın gündemine dair açıklamalarda bulundu. Orman, takımdan ayrılmak isteyen Jose Sosa, Fenerbahçe’ye imza atan İsmail Köybaşı, Mario Gomez ve transferi gündemde olan Kolarov’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE FİKRET ORMAN’IN AÇIKLAMALARI

Beşiktaş’ın transferde temkimli olmak zorunda olduğunu vurgulayan Orman, “Transfer döneminin başında bunlar her zaman yaşanıyor. Bizim Beşiktaş’a geldiğimiz ortam belli, şu anki ortam belli. Beşiktaş’ın gerçekleri var ve bizim de buna paralel planlarımız var. Biz, kulübümüzün bütçesine uygun transferler yapıyoruz. Geçen sezon da aynısı oldu ve transferi en iyi pozisyonda yapan kulüp biz olduk. Geçtiğimiz sezon başında şunu açıkladık; şampiyon takımı koruyacağız ve eksik bölgelere transfer yapacağız. Eksik bölgelerimizden biri sağ bekti, buraya transfer yaptık. Stoper açığımız var, ona devam ediyoruz. Üçüncü kaleci olarak bir kaleci aldık. Bunların hepsini daha hızlı yapabilirim ama bu Beşiktaş’a zarar verir, bizim hayatımızın gerçekleri var. Önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın en zor sezonlarından biri. UEFA ile yaptığımız anlaşmalar var ve bütçeyi belirli bir bir sınırda tutmak zorundayız. Acelemiz yok, temkinli giderek doğru transferleri yapacağız” dedi.

“SOSA’NIN TERÖR BAHANESİNE ANCAK KUŞLAR İNANIR”

Jose Sosa hakkında da konuşan Orman, “Dünyada en kızdığım şeylerden biri zekamla dalga geçilmesidir. Her şeyin bir yöntemi vardır. Biz oyuncuyla sözleşme yaparken (Sosa) bazı maddeler koyuyoruz. Biz Sosa’yı nereden aldık? Kharkiv’den aldık, Ukrayna’da savaş vardı! Biz Sosa’yı son gün aldık, 4 milyon euroya kadar inmişti. Şimdi oyuncu son güne kadar niye bekledi? Sosa’nın tek alıcısı bizdik ve biz o gün o oyuncuyu almasak oyuncu şu anda hala Kharkiv’de oynuyordu. Bizim Sosa ile yaptığımız bir anlaşma var. Sosa’nın Beşiktaş’tan tek kuruş alacağı yok, biz tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik. Kimse, kendi ticari işlerinden dolayı (terör olayları) bizimle dalga geçmesin. Paris’te statta bomba patladı, PSG’de oynayan oyuncu ayrılmak mı istedi? Böyle bir şey yok. Bu dünyada 11 Eylül’ü yaşadı, New York’ta basketbol oynayanlar gitmek istiyor mu? Ukrayna’da savaş oldu, Shakhtar’ın stadına bomba atıldı, üç senedir başka bir şey şehir de oynuyorlar, otelde odalarında yaşıyorlar. Şimdi bizim ülkemizde böyle durum var mı? Nato’nun merkezinde havalanını havaya uçurdular, böyle bir şey oldu mu? Ayıp. Bizim ailelerimiz, çocuklarımız burada yaşıyor. Sosa’nın bu terör bahanesine ancak kuşlar inanır. Kontratımız var, gereği neyse yapılır. Sosa, Milan’a gitmek istiyormuş, nereye gidiyor? Oyuncunun bizimle kontratı var, gereğini yapacak.Oyunu, Milano’ya gidiyor transfer görüşmesine. Bu süreçte Yeşilköy’deki patlama da yoktu. Barcelona, Bayern de böyle şeyler olmuyor, Beşiktaş’ta da olamaz. Bedelini en ağır şekilde ödetirim.” şeklinde konuştu.

ATİBA İLE DEVAM EDECEĞİZ

Gelelim Atiba meselesine. Kontratı devam eden bir oyuncu. Bizimle antrenmana çıkmaya devam ediyor. Belki sözleşme bile uzatabiliriz. Şartları görüşeceğiz.

İsmail’in bizimle sözleşmesi bitti. Hayırlı olsun. Futbolun içerisinde olan şeyler bunlar. Şahsi olarak üzüntüm var, ama futbolla alakalı değil. İnsani manada olan şeyler, onlar da beni alakadar eder.

GOMEZ’DE SONA GELDİK

Mario Gomez’de sona doğru gelindi. Şartlarımız uyuştuğu sürece bu iş olacak. Ama alternatiflere bakıyoruz. Fiorentina ile aramızda problem olmadı. Gomez’den bağımsız olarak hazırlık maçı yapmak istedik ama olmadı. Tarihler uyuşmadı.

KOLAROV’U BASIN TARTIŞIYOR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transfer konusunda önemli açıklamalarda bulunurken, bir süredir gündemde olan Aleksandar Kolarov hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Sol bek transferi yapmak istediklerini söyleyen Fikret Orman, Kolarov dışında başka isimlerin de gündemlerinde olduğunu söyledi.

Manchester City ile Kolarov’un sözleşmesinin devam ettiğini hatırlatan Orman, ”Kolarov, Manchester City’nin sözleşmeli oyuncusu. Bitti bitiyor gibi bir durum yok, anlaştığımız da yok. Sol bek transferi istiyoruz, Kolarov ile de ilgileniyoruz ancak kendisi ilgilendiğimiz oyunculardan biri. Şartlarına bakacağız” ifadelerini kullandı.

FİKRET ORMAN ”GELİRE GÖRE HARCAMA” DEDİ

Fikret Orman, UEFA’nın kurallarını hatırlatırken ”Bizim gerçeklerimiz ve bu gerçekler doğrultusunda devam edeceğiz. Ospina’yı alın diyorlar. Ospina bedava mı? Değil. Arsenal ile sözleşmesi var. Arsenal bu oyuncuyu bedavaya mı bırakacak? Böyle bir şey yok. Kulübün geliri ölçüsünde harcama yapmak zorundayız. Zenit 40 milyon euro, Manchester City 50 milyon euro futbol dışı gelir yaratıp, futbola harcadığı için. Dikkatli olmak zorundayız” dedi.
Beşiktaş’ın gündemindeki Aleksandar Kolarov’un Manchester City ile 2018 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Kaynak: Habertürk