TURİZM: Svaziland’da doğa, tarih, kültür ve lezzet

“Kurban Bayramı’nda “Madiba” Nelson Mandela’nın ülkesi Güney Afrika’da ve geleneksel kabile kültürünün sürdüğü Svaziland’da doğa, tarih, kültür ve lezzet dolu bir yolculuğa çıkın. ”

50 yıla yakın süre ırkçı apartheid rejiminin altında ezilen, ancak Nelson Mandela’nın öncülük ettiği devrimle kendine bambaşka bir yol çizen Güney Afrika Cumhuriyeti, çok kültürlü, dinli ve dilli yapısı ile “Gökkuşağı Ulusu” unvanını hak ediyor. Hayatını bu mücadeleye adayan ve neredeyse 30 yılını hapishanede geçiren Mandela, ülkenin ilk siyahi lideri.

FEST Travel’ın Kurban Bayramı dönemine özel olarak 11-24 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştireceği Güney Afrika-Svaziland gezisi, Nelson Mandela’nın mirası topraklardan başlayarak sizi kültür, tarih, doğa ve lezzet dolu bir yolculuğa çıkaracak. “Ulusun Babası” olarak nitelenen ve Nobel Barış Ödülü dahil 250’den fazla ödülle onurlandırılan Mandela’nın yıllarca tutulduğu Robben Adası Hapishanesi, bu gezinin en çarpıcı duraklarından biri olacak.

New York Times ve Daily Telegraph gibi muteber yayınlarda “dünyada görülecek en güzel yer” seçilen Cape Town, en popüler tatil ve golf merkezlerinden Knysna ve ülkenin ilk ve en büyük doğal yaşam alanlarından Kruger Parkı, Güney Afrika’nın kültürel ve doğal güzelliklerini sunacak. Zululand ise Güney Afrika’nın en büyük etnik grubu Zuluların kültürüyle gezginleri buluşturacak.

Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından çevrelenen Svaziland Krallığı, 20. yüzyılda 70 yıl boyunca bir İngiliz sömürgesiydi. Yüzölçümünden beklenmeyecek iklim farklılıklarına ve doğal güzelliklere sahip Svaziland, geleneksel kabile kültürünü ve yönetimini halen sürdüren önemli ülkelerden biri.

Muhteşem bir denizin ve doğanın keyfini çıkaracağınız, hayvanlar âleminin beş büyüğünü görebileceğiniz ve filleri ellerinizle besleyebileceğiniz, farklı tadımlarla lezzetlenecek bu gezi, Kurban Bayramı tatiliniz için benzersiz bir seçenek…
gaste.tv