ALIŞVERİŞ: Serinleten sandviç tarifi

“Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, sıcak yaz günlerinde serinletecek zeytinli, hindi fümeli hafif bir sandviç tarifi veriyor. ”

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, “Yaz aylarında kahvaltı, öğlen yemeği ve hatta akşam yemeği olabilecek hazırlaması çok pratik ve bir o kadar da besleyici bir tarif hazırladım. Protein ve yeşillik dolu bu tarif çok lezzetli olmasının yanında sağlıklı beslenen ve diyet yapanların da gözdesi olmaya aday” dedi. Zaim sözlerine şöyle devam etti: “Her evde rahatça bulunan malzemelerle 15 dakikada hazırlanan, sıcak yaz gününde serin yoğurtlu karışımı ile hiç şişlik hissi yaratmadan tadını çıkartabilirsiniz!”
İşte sıcak yaz günlerini serinletecek kolay ve pratik bir sandviç tarifi:
Zeytinli Ekmekle, Katı Yumurtalı ve Hindi Fümeli Sandwich
2 kişilik
Malzemeler
4 adet yumurta
2 avuç maydanoz yaprağı, ince doğranmış
2 yemek kaşığı manda yoğurdu
2 tatlı kaşığı light mayonez
2 çimdik toz paprika
Göz kararı tuz ve karabiber
4 dilim cevizli ve zeytinli ekmek
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
12-16 adet körpe roka
6 büyük dilim hindi füme
4 adet mini turşu biber
Yapılışı:
Yumurtaları bir sos tavasına koyun ve üzerlerini geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyin. Yüksek ateşte suyu kaynatın. Su kaynayınca altını orta ateşe alın ve 9-10 dakika kadar pişirin ve suyunu süzün. Üzerlerine soğuk su döküp 2 dakika kadar bu suda bekletin. Sudan çıkartıp yumurtaları soyun ve küçük küplere bölüp bir kâseye alın. Üzerine maydanozu, yoğurdu, light mayonezi, paprikayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve bir kaşık yardımıyla homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.

Ekmeklerin üzerine zeytinyağını gezdirin ve bir tost makinesinde veya ızgara tavada iki tarafları da kızarıncaya dek 3-4 dakika kadar pişirin.

Ekmeklerin 2 tanesinin üzerine roka yapraklarını paylaştırın. Yumurtalı karışımı rokaların üzerine eşit bir kat olacak şekilde yayın. Her birin üzerine 3’er adet hindi füme dizin ve diğer 2 parça ekmeği kapatın. Her birinin üzerine birer kürdan batırın ve her kürdana 2’şer turşu biber geçirin. Hemen servis edin.