AKTÜEL: Mavi Marmara nerede?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye-İsrail arasındaki anlaşma “İsrail ile varılan mutabakat sonrasında Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerini taşıyan gemi yola çıktı.” Son Günlerde adı sıkça anılan bir zamanlar Gazze’ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisi şimdi nerede?

İşte Mavi Marmara Gemisi, 2010 yılında, İHH’nın insani yardım taşıyan gemisi olarak, Gazze ablukasını delmek amacıyla Türkiye’de yola çıkmış, Akdeniz’de İsrail komandolarının baskınına uğramış. Baskında 10 kişi ölmüş, bu olay ardından İsrail ile Türkiye ilişkileri askıya alınmıştı.

Geçen hafta, Türkiye ile İsrail ülke arasında yapılan anlaşmanın ardından toplanan İHH yönetimi, saatler süren toplantının ardından yayınladıkları ve halen İHH’nin resmi internet sitesinde duran deklarasyon niteliğindeki açıklamanın sonunda, “Sözümüzü bir Filistin deyişiyle bitiriyoruz. İsrail’le örtünen çıplak kalır” ifadesine yer vermişti. Bu açıklamanın ardından, Erdoğan, Beştepe’deki iftar yemeğinde isim vermeden İHH’ya sert eleştirmişti. Erdoğan, “Uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze’ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz. Bunları da yaparken bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil, biz her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Bunları davul zurna çalarak değil edebi adabı içinde yaptık ve yapıyoruz” Hkusura bakmasınlar, Herkes yerini bilecek, bunu bilmezlerse olmaz, demişti.
İHH’nın Gazze ablukasını delmek amacıyla yola çıkan ve İsrail askerlerinin baskını ile 10 kişi ölmüştü. Mavi Marmara o günden sonra bir daha hiç görülmemişti. Gaste.tv’nin ulaştığı habere göre gemi İstanbul’a çekilmiş artık kullanılmıyordu. Araştırma sonucunda Mavi Marmara Gemisisinin Kadıköy Haydarpaşa limanında çekilmiş, üzerinde İHH’nın reklam afişi ile görüntüledik. Afiş’te ise yazan reklam dikkat çekici idi. İHH’ya yardım toplamak amacıyla Mavi Marmara üzerinde asılı afiş vardı.
gaste.tv /ÖZEL HABER