AKTÜEL: Teröre Ortak Tavır

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısından sonra, 46 ülkenin gençlik teşkilatları, İBB Gençlik Meclisi ve Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Meclisleri Başkanı Samed Ağırbaş’ı arayarak duydukları derin üzüntüyü dile getirdi.

Dünyanın gözdesi İstanbul’da, her gün milyonlarca kişinin kullandığı ve yoğun insan trafiğinin yaşandığı Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör eylemi, büyük can kaybına neden olurken menfur saldırının ardından tüm dünya gençleri ortak tavır alarak terörü lanetledi.

Aralarında Somali, Fransa, İngiltere, ABD, Hindistan, Yeni Zelanda, Mali, Rusya, Moritanya, Pakistan, Yemen, Ukrayna, Güney Kore, Japonya, Azerbaycan, Kanada ve Kazakistan’ın da yer aldığı 46 ülkenin gençlik örgütleri, İBB Gençlik Meclisi ve Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Meclisleri Başkanı Samed Ağırbaş’ı arayarak başsağlığı dilekleri iletti.

”Terör tüm dünyanın ortak sorunudur”

Kendisini arayan gençlik örgütü temsilcilerini radikalleşmenin önlenmesi konusunda işbirliğine davet eden Samet Ağırbaş, “Terör tüm dünyanın ortak sorunudur ve dünya gençleri olarak bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” diyerek küresel planda ortak hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Bulunduğu uluslararası temaslarda her zaman ortak çalışmaya hazır olduklarını dile getiren Ağırbaş, kendisini arayan gençlik örgütleri temsilcilerine teşekkür etti.