DÜNYA: Çavuşoğlu ve Lavrov buluştu

Türkiye ve Rusya arasında açılan yeni dönemde bir başka adım atıldı, iki ülkenin Dışişleri Bakanları Soçi’de buluştu.
Kasım 2015’te düşürülen savaş uçağıyla ilişkilerin gerildiği Türkiye ve Rusya arasında, mektup diplomasisiyle başlayan yeni dönemde bir başka adım atıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Soçi şehrinde görüşmeye başladı. İki bakan, yüz yüze ilişkilerin normalleşmesi için atılacak adımları masaya yatıracak.

YEDİ AY SONRA EN ÜST DÜZEY ZİYARET

Çavuşoğlu’nun Soçi’ye gitmesi, yedi ay sonra Rusya’ya yapılan en üst düzey ziyaret anlamını taşıyor. Çavuşoğlu ile Lavrov son olarak 3 Aralık tarihinde AGİT Dışişleri Bakanları toplantısı için gittikleri Belgrad’da bir araya gelmişlerdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki gün telefon görüşmesinde krizin sona ermesiyle ilgili anlaşmaya varmıştı.
Her ne kadar Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, dün yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarının bir aylık süreli turistik ziyaretlerde vizesiz uygulamaya dönüş için acele etmeye gerek olmadığını söylese de gözler yine de bu toplantıda vize konusu ile ilgili alınacak kararlara çevrilecek. Kaynak: Milliyet